Kahdeksas päivä on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä pääkaupunkiseudulla. Ammattitaitoisten välittäjien lisäksi meidät tunnetaan alan kovimpana digitaalisen markkinoinnin osaajana. Muista alan yrityksistä poiketen, markkinoimme aktiivisesti myynnissä olevia asuntoja asuntoportaalien ulkopuolella. Kattavan palveluvalikoimamme avulla tuomme parhaat puolet esille asunnostasi, jotta se erottuu edukseen asuntomarkkinoiden kovassa kilpailussa.

3H+K -artikkelit ovat Kahdeksas päivän julkaisemaa mielenkiintoista ja ajankohtaista sisältöä helpommasta asumisesta ja paremmasta arjesta asiakkaillemme. Jutut antavat inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Ne ottavat kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustavat vaikuttamiseen, parantavat kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistävät hyvää naapuruutta.

Toivotamme Sinulle inspiroivia lukuhetkiä!

Pizzataikina x 3

1. Pizzataikina

1 pss (11 g) kuivahiivaa

5 ½ dl durumvehnäjauhoja (tipo 00)

3 dl vettä

(1 tl sokeria tai hunajaa)

(1 rkl oliiviöljyä)

1 ½ tl suolaa

vehnäjauhoja jauhottamiseen

Kuumenna pizzakivi uunissa, korkeimmassa mahdollisessa lämpötilassa, vähintään 300 asteessa (ks. vinkki). Uuni ei voi olla liian kuuma. Yhdistä kuivahiiva ja jauhot. Kaada lämmin vesi kulhoon, lisää veteen halutessasi sokeri tai hunaja sekä oliiviöljy. (Sokeri ja hunaja nopeuttavat taikinan kohoamista ja tekevät pizzan pinnasta kauniin.) Lisää jauhot vähitellen kulhoon, vaivaa 10 minuuttia yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin. Anna taikinan levätä 10 minuuttia. 

Lisää suola ja vaivaa vielä 10 minuuttia. Anna taikinan levätä uudelleen 10 minuuttia. Laita leivinpaperi uunipellille ja jauhota se huolellisesti. Levitä taikina leivinpaperin päälle. Taikina on erittäin löysää, joten käytä sen levittämiseen runsaasti jauhoja.

2. Pizzataikina

800 g (n. 12 ½ dl) vehnäjauhoja

200 g (n. 3 dl) durumvehnäjauhoja

1 tl hienoa merisuolaa 2 tl

1 pss (11 g) kuivahiivaa

1 rkl sokeria

n. 6 ½ dl haaleaa vettä

vehnäjauhoja jauhottamiseen

oliiviöljyä voiteluun

Yhdistä jauhot, suola ja kuivahiiva. Kokoa jauhoseoksesta keko työpöydälle ja tee keskelle noin kämmenen kokoinen kolo. Sekoita sokeri haarukalla haaleaan veteen ja kaada vesi koloon. Käytä haarukkaa ja sekoita jauhoja hitaasti, pyörivin liikkein kolon reunoilta veteen. Jatka sekoittamista niin kauan, että saat kaikki jauhot mukaan.

Kun taikina alkaa olla liian kovaa haarukalla sekoitettavaksi, jauhota kätesi ja ala taputella taikinaa palloksi. Vaivaa taikinaa pyörittämällä sitä edestakaisin. Levitä taikinaa vasemmalla kädellä itseesi päin ja työnnä sitä samalla oikealla kädellä itsestäsi poispäin. Jatka työstämistä 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisa ja pehmeä. 

Jauhota taikinan pinta, peitä se kelmulla ja anna seistä vähintään 15 minuuttia huoneenlämmössä. Tämä helpottaa taikinan kaulimista ohueksi.  Jaa taikina 6–8 osaan. Kauli pizzapohjat 15–30 minuuttia ennen paistamista. Jauhota taikinapala durumvehnäjauhoilla ja kauli se jauhotetulla työtasolla noin puolen sentin paksuiseksi pyöreäksi pohjaksi. Revi pizzapohjan kokoiset palat leivinpaperia, hiero niihin öljyä, jauhota huolellisesti durumvehnäjauhoilla ja nosta pizzapohjat palojen päälle.

Vinkki : Jos haluat tehdä taikinan etukäteen valmiiksi, kääri se kelmuun ja pane jääkaappiin. Kauli taikina vasta kun aiot valmistaa pizzat.

3. Pizzataikina

2 tl kuivahiivaa

1 ¼ tl sokeria

2 ½ dl haaleaa vettä

1 ¼ rkl oliiviöljyä

475 g durumvehnäjauhoja

1 ¼ tl suolaa

voita ja oliiviöljyä voiteluun

vehnäjauhoja jauhottamiseen

Liuota kuivahiiva ja sokeri haaleaan veteen pienessä kulhossa. Anna seistä lämpimässä paikassa 5 minuuttia tai kunnes hiivaseoksen pinta muuttuu vaahtomaiseksi. Sekoita joukkoon oliiviöljy. Yhdistä jauhot ja suola isossa taikinakulhossa. Sekoita hiivaseos jauhojen joukkoon käsin, kunnes ainekset ovat yhdistyneet taikinaksi. Kaada taikina työtasolle ja vaivaa sitä käsin vielä 5 minuuttia, kunnes sen rakenne on pehmeä ja elastinen.

Siirrä taikina puhtaaseen, voideltuun kulhoon. Peitä se keittiöpyyhkeellä ja anna nousta lämpimässä paikassa 45–60 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle työtasolle. Puristele taikinasta nyrkeillä ilmat pois, jaa taikina neljään osaan ja pyörittele paloista neljä sileää palloa. Siirrä ne öljytylle uunipellille ja anna levätä 15 minuuttia ennen työstämistä. 

Jauhota työtaso kevyesti ja kauli taikinapalloista neljä pizzapohjaa (halkaisija noin 15 cm, paksuus noin 3 mm). Siirrä pizzapohjat leivinpapereille, että saat siirrettyä ne myöhemmin pizzakiven päälle. Pistele pohjiin reikiä haarukalla. 

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Filosofia opettaa yrityksiä
3H+K Artikkeli
Taakse jääköön tavarakaaos
3H+K Artikkeli
200 naapurin piha
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä