Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

Vietnamilainen lehtikaali-nuudelisalaatti, neljälle

200 g lehtikaalia

¼ tl suolaa

200 g riisinuudeleita

Voit korvata riisinuudelit suikaleraastimella tehdyillä raaoilla kesäkurpitsa-nuudeleilla.

150 g sokeriherneitä

4 porkkanaa

1 kurkku

6 kevätsipulinvartta

150 g kuorittuja maapähkinöitä

1½–2 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (minttua, basilikaa, korianteria)

Irrota kaalinlehtien paksut lehtiruodit. Revi lehdet pienemmiksi ja leikkaa suikaleiksi. Laita lehtikaalisuikaleet kulhoon. Ripottele päälle suola ja hiero suikaleita noin minuutti, kunnes kaalin rakenne on hieman pehmentynyt. Keitä nuudelit suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Keitä sokeriherneitä suolatussa vedessä minuutin -verran ja huuhtele heti kylmällä vedellä. Kuori ja suikaloi tai raasta porkkanat. Pilko kurkku ja viipaloi sipulinvarret. Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä. Sekoita lehtikaalien joukkoon nuudelit, sokeriherneet, porkkanat ja kurkku. Mausta vinegretillä. Ripottele päälle sipulinvarret, paahdetut pähkinät ja hienonnetut yrtit. 

Kesäaikaan voi elää pelkillä salaateilla. Lehtikaalit, nuudelit ja maapähkinät antavat ruokaisuutta vietnamilaiseen salaattiin, jonka kruunaa täyteläinen nuoc cham -vinegretti.

Nuoc cham -vinegretti

3 valkosipulinkynttä

1–1½ chilipalkoa

3 rkl sokeria

½ dl kalakastiketta

¾ dl limettimehua

1 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljyä)

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Yhdistä kaikki kastikeainekset ja sekoita kunnes sokeri on liuennut kokonaan.

Jonna Vormala haluaa saada meidät rakastumaan salaatteihin. Hän todistaa, että mielikuvitusta käyttämällä, kauden raaka-aineita suosimalla ja kastikkeisiin panostamalla pakollisesta vihreästä tulee ruokapöydän tähti. Kirjan yksinkertaisilla nikseillä täytteistä saa tuunattua täydellisiä. Jonna Vormala, Jäävuoren huippu, No Tofu Publishing.

Thaimaalainen vihreä curry, kolmelle neljälle

1 munakoiso

200 g pieniä, vaaleita munakoisoja

200 g minimunakoisoja

2 keitettyä perunaa

½ punaista chiliä

3 rkl rypsiöljyä

1 tlk (400 g) kookosmaitoa

1 dl vettä

1 rkl kanafondia

3 kaffirlimetinlehteä

1½ rkl kalakastiketta (tai ½ rkl soijakastiketta)

1½ tl sokeria

½ tl suolaa

kourallinen tuoretta thaibasilikaa

Currytahna

2 kaffirlimetinlehteä

2–3 vihreää chiliä

1 pieni salottisipuli

2 valkosipulinkynttä

1 ruukku tuoretta korianteria 

(varret ja lehdet)

1 tl sitruunaruohotahnaa

1 tl galangal-juurta hienonnettuna

1 tl korianterinjuurta hienonnettuna

1 tl katkaraputahnaa (shrimp paste)

¼ tl korianterinsiemeniä

¼ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

Tarjoiluun

keitettyä jasmiiniriisiä

Valmista ensin currytahna. Laita kaffirlimetinlehdet likoamaan lämpimään veteen 15–30 minuutiksi. Poista chileistä kannat. Paloittele chilit siemenineen. Kuori ja paloittele salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Pyöräytä kaikki currytahnan ainekset tasaiseksi seokseksi monitoimikoneessa. Voit valmistaa tahnan myös tehosekoittimessa tai morttelissa. Poista munakoisosta kanta. Halkaise munakoiso pitkittäin neljään osaan ja paloittele lohkot viipaleiksi. Lohko pienet munakoisot neljään osaan. Irrota minimunakoisot tertuistaan.  Kuori ja paloittele keitetyt perunat. Leikkaa chili vinottain ohuiksi viipaleiksi. 

Kuumenna öljy paistokasarissa. Paista munakoisoviipaleita öljyssä muutama minuutti. Lisää currytahna ja kääntele viipaleita pannulla vielä noin puoli minuuttia. Lisää kookosmaito, vesi, kanafondi, perunat, pienet munakoisot, minimunakoisot, chiliviipaleet, kaffirlimetinlehdet, kalakastike, sokeri ja suola. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ota pannu liedeltä ja lisää joukkoon revitty tai hienonnettu thaibasilika. Tarjoile curry keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Meheväntäyteläinen ja kevyesti potkaiseva kesäcurry tehdään kotimaisen sadon ensimmäisistä potuista ja munakoisoista.

Maapalloa kolutessa saa maistella ihania ruokia, joita muistellaan kotona kaihoisasti. Hesarin ruokatoimittajat kokosivat kirjaksi nipun etnisiä reseptejä, joiden avulla omassa keittiössä voi tehdä huikeita makumatkoja. Lähdetkö huomenna Meksikoon, Intiaan vai Koreaan? Katja Bäcksbacka ja Laura Kaapro, Ruokatorstai kaukomailla, Helsingin Sanomat.

Hellepäivän mehujäät

4–6 mehujäätä

Kurkku-limetti

1 dl sokeria

1½ dl vettä

1 iso kurkku kuorittuna

1 dl tuoretta limettimehua

1½ dl tuoretta inkivääriä raastettuna

Vadelma-meloni

1 dl sokeria

1½ dl vettä

1– 1½ kg vesi- tai verkkomelonia (cantaloupe)

200 g tuoreita vadelmia

½ dl sitruunamehua

Sekoita kattilassa sokeri ja vesi. Lämmitä, kunnes sokeri on liuennut veteen kokonaan. Pyöräytä kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Siivilöi. Kaada seos muotteihin ja jäädytä pari tuntia. Lisää tikut ja anna olla pakkasessa vielä ainakin kolme tuntia, kunnes mehujäät ovat jäätyneet kunnolla. Jäätelötikkuja löydät askartelu- ja keittiötarvikeliikkeistä. Irrota puikot muoteista juoksevan kuuman veden alla ennen tarjoilua. 

Sitruuna, limetti, inkivääri ja yrtit piristävät marjojen makua myös mehujäässä. Aikuisten versiot voit virittää tilkalla rommia tai giniä.

Mikko Takala on kolunnut huippuravintoloiden lisäksi maailman ruokatoreja. Kirjaansa hän niputti ruokakärryjen ja katukojujen parhaat ohjeet, jotka soveltuvat myös kotikeittiöön. Autenttisuuden sijaan kirja panostaa tunnelmaan ja rohkeisiin kokeiluihin.Mikko Takala ja Sami Rekola, Street Food – Katuruokaa pallon ympäri, Readme.fi.

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Sundsbergin Solaris uudiskohde myynnissä!
Blogikirjoitus
Kahdeksas päivä selvisi saneerauksesta
Blogikirjoitus
Sinustako menestyvä kiinteistönvälittäjä?
Blogikirjoitus
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä