Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

Renata Jakowleff innostui betonista tehtyään pitkään työtä lasin kanssa. Kolmiulotteiset betonielementit syntyvät työstömenetelmällä, jonka Jakowleff kehitti alun perin muokatessaan lasia.

”Lasille ja betonille yhteistä on niiden nestemäinen olomuoto, aineen liike ja muodonmuutos työstövaiheessa. Minä laitan prosessin liikkeelle, mutta materiaali luo muodon itse. Se on kiehtovaa.”

Muotobetoni-menetelmässä hyödynnetään kangasta yhtenä muottipintana, sen joustavuutta ja kykyä muuttaa muotoaan betonin paineen alla. Kankaan avulla betonielementteihin syntyy pehmeitä, kumpuilevia ja eläviä muotoja, jotka houkuttelevat koskettamaan.

”Kangas on melko edullinen muottimateriaali, mikä mahdollistaa uniikkien pintojen tekemisen myös sarjatuotannossa. Lisäksi sileä kangas antaa betonille luonnollisesti kuplattoman ja tasaisen pinnan.”

Vastaavasti kankaan voimakkaasta struktuurista saadaan siirrettyä tekstuuri betonin pintaan. Pitsikuvioisella muotobetonielementillä voi esimerkiksi ”tapetoida” koko kerrostalon julkisivun.

”Ulkokohteissa elementteihin saadaan tehtyä myös isoja ja näyttäviä syvyyksiä, jolloin muodot erottuvat kauas ja elävät kauniisti auringonvalon ja valaistuksen mukaan. Toiveeni on, että betonielementit antaisivat rakennuksille identiteettiä ja persoonallisuutta.”

Parma Oy:n valmistamat elementit on tarkoitettu lähtökohtaisesti uusien kohteiden rakentamiseen, mutta myös jälkiasennettavia levyjä voidaan valmistaa. Seinien lisäksi elementit soveltuvat pylväisiin, muureihin ja muihin betonirakenteisiin, kuten julkisen tilan penkkeihin. Sisätiloissa muotobetonielementti toimii näyttävänä yksityiskohtana.

muotobetoni.fi

 

Renata Jakowleffin lisäksi Muotobetoni-mallistoa suunnittelevat muotoilijapariskunta Aalto & Aalto sekä teollinen muotoilija Topi Äikäs.

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Kolme huonetta ja vuoden graafikko
3H+K Artikkeli
Sinustako menestyvä kiinteistönvälittäjä?
Blogikirjoitus
Isän ja pojan nuijahommat
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä