Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

8351-kolmitieaktiivikaiuttimesta näkyy ulospäin vain yksi ääntä säteilevä eli koaksiaalielementti, johon muut osat on sisäänrakennettu.

”Uskon, että tämä malli otetaan hyvin vastaan myös kodeissa, niin on käynyt monelle muullekin alun perin ammattikäyttöön tarkoitetulle kaiuttimelle”, Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian kertoo.

Suurin osa Genelecin kaiutinkoteloista valmistetaan kierrätetystä alumiinista. Kestävää kehitystä tukevat myös tuotteiden pitkä elinkaari ja varaosien saatavuus. Pari vuotta sitten Genelec toi markkinoille luonnon komposiitista valmistettuja kaiuttimia perinteisen MDF:n sijaan. Muotoilija Harri Koskinen on jo pitkään vastannut Genelecin muotoilusta.

”En katso kaiutinta fyysisenä esineenä, vaan teknologian ja taiteen kohtaamispisteenä. Muotoilu on kautta historian ollut yksi vuorovaikutustapa ihmisen, luonnon ja ympäristön välillä. Se muuttaa esineen eläväksi, antaa sille sielun”, Naghian sanoo.  

Kaiutin ei vaadi erityishuoltoa, pölyjen pyyhkiminen pinnoilta riittää. Elementtien sisällä olevat osat liikkuvat kuuntelun aikana miljoonia kertoja. Niiden ylikuormituksen suojaustapa on kaiuttimen pitkäikäisyyden salaisuus. Käyttöasteesta riippuen materiaaliväsymys voi iskeä vuosien kuluessa, mutta tarvittavia varaosia löytyy. Genelecin ensimmäiset kaiuttimet ovat 37 vuoden jälkeenkin kovassa käytössä.

Mekaniikka yhdistyy suomalaisen muotoilun funktionaalisuuteen. Minimalistinen ja äänen suuntaavuutta optimoiva design tukee kaiuttimen perustehtävää. Varsinkin ammattikäytössä kaiutin on laadunvarmistustyökalu, jonka pitää toistaa lähtöääntä mitään siihen lisäämättä tai siitä poistamatta.

Studiopuolella kaiuttimet eivät saa olla kiiltäviä, ja mattapinta tuntuu kädellekin karkealta. Kotikäyttöön tarkoitetuissa kaiuttimissa pintakäsittely on sileämpi ja kotelo hieman kiiltävämpi.

MUOTOILU ANTAA ESINEELLE SIELUN

  • Studiokaiuttimia valmistava Genelec perustettiin vuonna 1978, kun akustiikan jatko-opiskelijat Ilpo Martikainen ja Topi Partanen kehittivät Helsingissä ensimmäisen aktiivikaiuttimen nimeltä S30. 
  • Samana vuonna yritys löysi kotipaikkansa Iisalmesta, jossa kaikki Genelecin kaiuttimet valmistetaan edelleen. Martikainen on yhä Genelecin hallituksen puheenjohtaja.
  • Iranilaislähtöinen Siamäk Naghian on työskennellyt Genelecillä 10 vuotta, vuodesta 2011 lähtien toimitusjohtajana. Ennen Geneleciä Naghian toimi pitkään Nokian tuotekehitystehtävissä. Naghian soittaa saksofonia ja kuuntelee mielellään jazzia, bluesia ja klassista musiikkia. Genelecille musiikin rakastaja päätyi harrastuksen kautta. ”Tässä työssä minulla on kaikki: aitous, upea luonto, musiikki ja teknologia. Enempää en voisi toivoa.”

Siamäk Naghian (vas.) työskentelee Genelecin toimitusjohtajana. Ilpo Martikainen (oik.) kehitti yhdessä Topi Partasen kanssa ensimmäisen aktiivikaiuttimen vuonna 1978.

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Kaksi huonetta ja saksofonisti
3H+K Artikkeli
Ovatko sijoitusmökit kehittyvä markkina
Blogikirjoitus
Helsingin Kuninkaantammi, kaupunkikoti luonnon helmassa!
Blogikirjoitus
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä