Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä pääkaupunkiseudulla. Ammattitaitoisten välittäjien lisäksi meidät tunnetaan alan kovimpana digitaalisen markkinoinnin osaajana. Muista alan yrityksistä poiketen, markkinoimme aktiivisesti myynnissä olevia asuntoja asuntoportaalien ulkopuolella. Kattavan palveluvalikoimamme avulla tuomme parhaat puolet esille asunnostasi, jotta se erottuu edukseen asuntomarkkinoiden kovassa kilpailussa.

3H+K -artikkelit ovat Kahdeksas päivän julkaisemaa mielenkiintoista ja ajankohtaista sisältöä helpommasta asumisesta ja paremmasta arjesta asiakkaillemme. Jutut antavat inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Ne ottavat kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustavat vaikuttamiseen, parantavat kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistävät hyvää naapuruutta.

Toivotamme Sinulle inspiroivia lukuhetkiä!

Ymmärrä omistuksesi

Asunnonomistaja ostaa aina osuuden taloyhtiöstä, ei varsinaisesti huoneistoa. Omistukseen perustuen asukkaalla on asumisoikeus tiettyyn asuntoon. Taloyhtiö omistaa kaiken muun paitsi huoneiston pintamateriaalit. Yhteistä omaisuutta hallinnoi taloyhtiön hallitus.

 

Kiinnostu yhtiöstä

Asuntoa hankittaessa huomio kiinnittyy asunnon kuntoon, mutta myös yhtiön kunnolla on suuri merkitys. Onko taloyhtiössä selkeä korjaussuunnitelma? Jos et ehdi osallistua aktiivisesti taloyhtiön toimintaan, ole tarkkana siitä, minkälaiseen yhtiöön lähdet mukaan.

 

Tutustu päätöksentekoon

Taloyhtiön yhtiökokous valitsee osakkaista vuosittain hallituksen, joka muun muassa ostaa palveluita osakkeenomistajille. Hallitus on isännöitsijän työnantaja ja määrittelee, mitä palveluita isännöitsijältä ostetaan. Osakkailla on oltava selkeä käsitys siitä, miten yhtiötä halutaan hoidettavan. Tätä näkemystä ei voi ostaa isännöitsijältä.

 

Sovi selkeästi

Isännöitsijälle ei ole säädetty erityistä ammattipätevyyttä, mutta perustehtävät määrittää asunto-osakeyhtiölaki: isännöitsijä vastaa kiinteistön ja rakennusten ylläpidosta, kirjanpidon lainmukaisuudesta, varainhoidon luotettavuudesta sekä yhtiön päivittäisestä hallinnosta hallituksen ohjeiden mukaan. Isännöitsijä on ikään kuin taloyhtiön operatiivinen johtaja, mutta tarkka työnkuva määritellään isännöintisopimuksessa. Hallituksen ja isännöitsijän välinen sopimus kannattaa tehdä mahdollisimman yksityiskohtaisesti niin hintojen kuin vastuiden osalta – ja ehdottomasti kirjallisesti.

 

Kommunikoi avoimesti

Isännöitsijän tai hallituksen vaihtuessa kannattaa molemmilta varata yhteistä aikaa keskinäiseen tutustumiseen. Jos isännöitsijää on vaihdettu useasti, voi syynä olla myös se, ettei kommunikointi osakkaiden, hallituksen ja isännöitsijän välillä toimi. Hyvällä dokumentoinnilla ja perehdytyksellä voidaan välttää monta ongelmaa. Isännöitsijään ei kannata luottaa tiedonkulun ainoana välineenä.

 

Nostata me-henkeä

Kun osakkeenomistajat ovat tyytyväisiä ja pitävät huolta yhteisestä omaisuudestaan, myös sijoituksen arvo nousee. Aktiiviset omistajat luovat taloyhtiön brändiä, ja yhteisöllinen meininki houkuttelee taloon muitakin aktiivisia asukkaita. Taloyhtiön arvoa nostavat asukkaat, ei isännöitsijä.

 

Juttua varten haastateltiin vuoden isännöitsijä -palkinnon viime vuonna saanutta Sami Asujamaata 10+ Isännöinti Oy:stä.

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Parempaa lähiöarkea
3H+K Artikkeli
Kahdeksas päivä myy asuntosi!
Blogikirjoitus
Yhteisasuminen mahdollistaa monet unelmat
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä