Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

Voisin kuvitella, että nykyisessä kiireen ristipaineessa moni haaveilee käyskentelystä vehreällä niityllä paimensauva kädessä, vihellellen, pilviä ja lampaita laskeskellen. Mutta kenties sitä ei koeta rehelliseksi ja tuottavaksi työksi.

Samalla tavalla asennoidutaan ilmeisesti kiinteistönvälittäjiin, vaikka 50-luvun kiinteistöhuijareista on menty pitkän matkaa eteenpäin. Mustia lampaita on enää harvassa. Menisitkö sinä lääkäriin, jos tietäisit, että 50 prosenttia henkilökunnasta on koulutettuja ja toinen puoli puoskareita? 

Tällainen on nykytilanne kiinteistönvälitysmaailmassa. Ja sekin on suuri parannus aiempaan. Vielä viime vuonna riitti, että kiinteistönvälitystoimistossa oli yksi laillistettu eli LKV-tutkinnon suorittanut välittäjä. Vuodenvaihteessa voimaan tullut lakimuutos nosti määrän 50 prosenttiin toimiston työntekijöistä. Uskon, että jo muutaman vuoden päästä tutkinto on pakollinen kaikille alalla toimiville.

Nykyään vain 10–20 prosenttia asunnoista myydään sunnuntainäytöillä. ”Kiitos, palataan asiaan” on yleisin kommentti, jonka esittelyssä käynyt sanoo. Näytöillä tavataan ihmisiä, mutta välittäjien on pakko olla paikallisia, aktiivisia ja ketteriä, sillä suurin osa asunnoista löytää uuden omistajan välittäjän salapoliisityön avulla. Kiinteistönvälittäjät tekevät kauppaa asiakkaidensa tärkeimmillä ja arvokkaimmilla asioilla, omaisuudella ja arvoilla. Eikä se ole mitään pilvien laskemista ja viheltelyä. 

Yrittäjämäisesti toimivilla, koulutetuilla välittäjillä on siksi jatkossakin töitä. Rehellisyys ja luottamus ovat ammatin kulmakiviä. En usko, että kiinteistönvälityksen überit tulevat syrjäyttämään ammattilaisia.

Välittäjän käyttö antaa myös kuluttajansuojan. Asiantuntemuksen on kuitenkin oltava syvempää kuin aiemmin. Kuluttajat ovat koko ajan tietoisempia asemastaan, siksi lakiasioiden tuntemus ja koulutus ovat hyvin tärkeitä. Ja toisaalta, kuluttajan kannattaa varmistaa, että hänen valitsemallaan kiinteistönvälittäjällä on LKV-tutkinto. Eihän paimeneksikaan enää palkata ketä tahansa naapurinpoikaa.

Olen vihdoin eläkeläinen, mutta arvostan lujasti suomalaista työtä. Tulevaisuutemme, ja yksi harvoista toivoistamme, on palvelualalla. Siispä koulutetut asiantuntijat, lammaspaimenetkin, kunniaan! 

Martti Leskinen

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Lemmenloma Hangossa
3H+K Artikkeli
Kahdeksas päivä selvisi saneerauksesta
Blogikirjoitus
Miten siivotaan kuolinpesä?
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä