Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

Huolehdi irtaimistosta

Taloyhtiö vakuuttaa rakennukset rivitalossa, kerrostalossa tai muussa taloyhtiössä, mutta asukas vakuuttaa oman irtaimistonsa, yleensä kotivakuutuksella. Omakotitalossa tai paritalossa, joka ei ole taloyhtiömuotoinen, asukkaat tai omistajat vakuuttavat sekä rakennuksen että irtaimiston.  Kotivakuutus korvaa myös asumisesta aiheutuvat lisäkulut esimerkiksi vesivahingon sattuessa. Vuokranantaja voi vaatia vuokralaista ottamaan kotivakuutuksen. Myös vuokranantaja voi ottaa kotivakuutuksen esimerkiksi arvokkaalle parketille.

Tarkista taloyhtiön vastuu

Kiinteistövakuutuksella taloyhtiö vakuuttaa rakennukset ja kiinteät rakenteet, kuten hissit, portaat, pesutilat ja piha-alueet. Vakuutus on aina isännöitsijän tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan hallinnassa.

Muista erikoistavarat

Kotivakuutus turvaa asukkaan irtaimistoa vahinkojen, esimerkiksi murron, varalta. Arvokkaammat erikoistavarat, kuten sukellusvarusteet tai kodin taidehankinnat, kannattaa kuitenkin vakuuttaa erikseen. Ainakin niiden korvausmäärät on syytä tarkistaa.

Turvaa selusta

Vastuu- ja oikeusturvavakuutus kuuluvat yleensä automaattisesti kotivakuutuspakettiin. Vastuuvakuutus kattaa vahinkoja, joista vakuutettu henkilö on korvausvelvollinen. Oikeusturvavakuutus puolestaan korvaa asianajokuluja riita-, rikos- tai hakemusasioissa. 

Huomioi eläimet

Vakuutusten tarkoitus on kattaa yllättäviä vahinkotilanteita. Ne eivät kata kulumavikoja tai koiran raapimaa parkettia. Eläinten aiheuttamat vahingot on yleensä rajattu korvausten ulkopuolelle.

Ennakoi vaarat

Vakuutuskorvausten saaminen edellyttää, että eri tilanteisiin laadittuja, vahinkoja ehkäiseviä tai niitä pienentäviä toimintaohjeita eli suojeluohjeita on noudatettu. Eräs yksinkertaisimmista ohjeista on: sammuta aina kynttilät.

Älä hölmöile

Entä jos nukahtaa suihkuun ja aiheuttaa oman asuntonsa lisäksi vaurioita myös alakertaan? Mikään vakuutus ei korvaa törkeitä laiminlyöntejä. Suihkuun nukahtamisesta aiheutuneet vahingot verottavat yleensä nukkujan kukkaroa.

Juttua varten haastateltiin vakuutusasiantuntija Hanna Saloa Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEstä. Vakuutusasioihin voi perehtyä tarkemmin FINEn julkaiseman Vuokralaisen, osakkaan ja taloyhtiön vakuutukset -oppaan avulla. fine.fi

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Kahdeksas päivä myy asuntosi!
Blogikirjoitus
Miten älykäs kodinteknologia vaikuttaa tulevaisuuden asumiseen?
3H+K Artikkeli
Isän ja pojan nuijahommat
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä