Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä pääkaupunkiseudulla. Ammattitaitoisten välittäjien lisäksi meidät tunnetaan alan kovimpana digitaalisen markkinoinnin osaajana. Muista alan yrityksistä poiketen, markkinoimme aktiivisesti myynnissä olevia asuntoja asuntoportaalien ulkopuolella. Kattavan palveluvalikoimamme avulla tuomme parhaat puolet esille asunnostasi, jotta se erottuu edukseen asuntomarkkinoiden kovassa kilpailussa.

3H+K -artikkelit ovat Kahdeksas päivän julkaisemaa mielenkiintoista ja ajankohtaista sisältöä helpommasta asumisesta ja paremmasta arjesta asiakkaillemme. Jutut antavat inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Ne ottavat kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustavat vaikuttamiseen, parantavat kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistävät hyvää naapuruutta.

Toivotamme Sinulle inspiroivia lukuhetkiä!

Huolehdi irtaimistosta

Taloyhtiö vakuuttaa rakennukset rivitalossa, kerrostalossa tai muussa taloyhtiössä, mutta asukas vakuuttaa oman irtaimistonsa, yleensä kotivakuutuksella. Omakotitalossa tai paritalossa, joka ei ole taloyhtiömuotoinen, asukkaat tai omistajat vakuuttavat sekä rakennuksen että irtaimiston.  Kotivakuutus korvaa myös asumisesta aiheutuvat lisäkulut esimerkiksi vesivahingon sattuessa. Vuokranantaja voi vaatia vuokralaista ottamaan kotivakuutuksen. Myös vuokranantaja voi ottaa kotivakuutuksen esimerkiksi arvokkaalle parketille.

Tarkista taloyhtiön vastuu

Kiinteistövakuutuksella taloyhtiö vakuuttaa rakennukset ja kiinteät rakenteet, kuten hissit, portaat, pesutilat ja piha-alueet. Vakuutus on aina isännöitsijän tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan hallinnassa.

Muista erikoistavarat

Kotivakuutus turvaa asukkaan irtaimistoa vahinkojen, esimerkiksi murron, varalta. Arvokkaammat erikoistavarat, kuten sukellusvarusteet tai kodin taidehankinnat, kannattaa kuitenkin vakuuttaa erikseen. Ainakin niiden korvausmäärät on syytä tarkistaa.

Turvaa selusta

Vastuu- ja oikeusturvavakuutus kuuluvat yleensä automaattisesti kotivakuutuspakettiin. Vastuuvakuutus kattaa vahinkoja, joista vakuutettu henkilö on korvausvelvollinen. Oikeusturvavakuutus puolestaan korvaa asianajokuluja riita-, rikos- tai hakemusasioissa. 

Huomioi eläimet

Vakuutusten tarkoitus on kattaa yllättäviä vahinkotilanteita. Ne eivät kata kulumavikoja tai koiran raapimaa parkettia. Eläinten aiheuttamat vahingot on yleensä rajattu korvausten ulkopuolelle.

Ennakoi vaarat

Vakuutuskorvausten saaminen edellyttää, että eri tilanteisiin laadittuja, vahinkoja ehkäiseviä tai niitä pienentäviä toimintaohjeita eli suojeluohjeita on noudatettu. Eräs yksinkertaisimmista ohjeista on: sammuta aina kynttilät.

Älä hölmöile

Entä jos nukahtaa suihkuun ja aiheuttaa oman asuntonsa lisäksi vaurioita myös alakertaan? Mikään vakuutus ei korvaa törkeitä laiminlyöntejä. Suihkuun nukahtamisesta aiheutuneet vahingot verottavat yleensä nukkujan kukkaroa.

Juttua varten haastateltiin vakuutusasiantuntija Hanna Saloa Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEstä. Vakuutusasioihin voi perehtyä tarkemmin FINEn julkaiseman Vuokralaisen, osakkaan ja taloyhtiön vakuutukset -oppaan avulla. fine.fi

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Taakse jääköön tavarakaaos
3H+K Artikkeli
Parempaa lähiöarkea
3H+K Artikkeli
Libanonilainen papupata
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä