Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä pääkaupunkiseudulla. Ammattitaitoisten välittäjien lisäksi meidät tunnetaan alan kovimpana digitaalisen markkinoinnin osaajana. Muista alan yrityksistä poiketen, markkinoimme aktiivisesti myynnissä olevia asuntoja asuntoportaalien ulkopuolella. Kattavan palveluvalikoimamme avulla tuomme parhaat puolet esille asunnostasi, jotta se erottuu edukseen asuntomarkkinoiden kovassa kilpailussa.

3H+K -artikkelit ovat Kahdeksas päivän julkaisemaa mielenkiintoista ja ajankohtaista sisältöä helpommasta asumisesta ja paremmasta arjesta asiakkaillemme. Jutut antavat inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Ne ottavat kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustavat vaikuttamiseen, parantavat kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistävät hyvää naapuruutta.

Toivotamme Sinulle inspiroivia lukuhetkiä!

Avokeittiön työtasolla on siistissä rivissä monitoimikone, tehosekoitin, hiilihapotuslaite, espressokone ja radio, joka soittaa hiljaisella ruotsinkielistä poppia. Tiskiallas on tyhjä. Ruokapöydän ääreen mahtuu parhaimmillaan kuusitoista syöjää. Seinillä roikkuu mustavalkoisia maisematauluja talvisesta Oulusta, ja häälahjaksi saadut Gradientin kaiuttimet sopivat Skannon ajattomien sohvien kylkeen. Lehtikuvioiset, entisöidyt nojatuolit ovat anopin perintöä, antiikkipeili ja senkki edesmenneen appiukon tädiltä. Siellä täällä on Lundiaa. Helmikuussa syntynyt Noelia tuhisee sylissä, kun Lundian toimitusjohtaja Michaela von Wendt istahtaa oranssille sohvalle.

”Vaikka työelämässä tapahtuisi mitä, koti on tärkeä kiinnekohta ja luo perusturvaa. Viihdyn kuopukseni kanssa kotona, mutta minulle sopii, että teen sunnuntait töitä. Kun Noelia syyskuussa täyttää kuusi kuukautta, palaan töihin ja mieheni jää kotiin”, von Wendt kertoo suorasukaisesti mutta lempeästi.

Toimitusjohtajan reilun sadan neliön asunto Helsingin Ullanlinnassa on yhtä skarppi, moderni ja helposti lähestyttävä kuin asukkaansakin. Mutta kun katsoo tarkemmin, lapsiperheen arki paljastuu. Makuuhuoneessa näkyy puinen kehto. Olohuoneen sohvan takaa pilkistää punavalkoinen potkuauto, joka kuuluu 4-vuotiaalle Oscarille. Kylpyhuoneen lattialla pöllyää valkoista nöyhtää. Aviomies, Hufvustadsbladetin urheilutoimittaja Jonas on unohtanut paperinpalan pesukoneeseen työntämänsä kylpytakin taskuun. 

Oscar-pojan helikopteriasema sijaitsee lastenhuoneessa.

Esikoispoika Oscar oli vain kolmen kuukauden ikäinen, kun ystävä kertoi ohimennen Lundian hakevan toimitusjohtajaa. Siinäpä kiinnostava pesti, kauppatieteiden maisteri von Wendt tuumi ja nukkui yön yli. Hän oli työskennellyt kansainvälisessä Universum-konsulttifirmassa jo kuusi vuotta, oli äitiyslomalla ja ajatteli, että mahdollisuus tehdä töitä vanhan perheyhtiön ja vahvan kotimaisen brändin kanssa tulee vastaan kerran elämässä. Von Wendt aloitti Lundian toimitusjohtajana marraskuussa 2011. Aviomies jäi kotiin hoitamaan kahdeksan kuukauden ikäistä poikaa.

”Lundia oli huonossa kunnossa sekä taloudellisesti että henkisesti. Ihmiset eivät viihtyneet ja käynnissä oli yt-neuvottelut johtoryhmää myöten. Hallitus ja omistajat halusivat muutoksen.”

Von Wendt kääri hihansa. Hän tunsi omat vahvuutensa ja heikkoutensa ja palkkasi ihmisiä, jotka osasivat asioita paremmin kuin hän. Heistä hän kasasi toimivia tiimejä. Johtoryhmän kokouksia von Wendt alkoi järjestää Lundian myymälöissä ollakseen lähempänä myyjiä, ja kerran viikossa hän kirjoitti henkilöstölle kannustavan, henkilökohtaisen viestin. Niin hän tekee yhä. Pienten tiimien vetäjästä kasvoi nopeasti ison yrityksen luotsaaja. Von Wendt noudattaa neljän K:n teesiään: hän kannustaa, kommunikoi, kiittää ja kuuntelee. Vuonna 2013 hän sai vuorostaan itse kiitosta kerätessään eniten ääniä Loistava Liideri -kampanjassa, jossa etsittiin hyvää johtajaa. Taakse jäivät presidentit ja tunnetut pomot. 

”Tiedän, että teen jotain oikein. Ihmiset viihtyvät työssään ja pitävät minua innostavana johtajana. Kerran saimme ison vientitilauksen Japaniin, eikä henkilökuntaa ollut tarpeeksi. Näytin esimerkkiä ja menin pariksi päiväksi mukaan pakkaamaan.” 

Michaela von Wendt nauttii kotona olosta kuopuksensa kanssa, mutta tekee mielellään sunnuntait töitä. Työelämän ja lasten yhteensovittaminen ei ole hankalaa, kun molemmat vanhemmat joustavat.

Von Wendt on tarkoituksella rakentanut Lundiasta matalan, epähierarkkisen organisaation, jossa jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa. Työntekijät uskaltavat avoimesti kertoa asioistaan ja ideoistaan, koska niitä kuunnellaan. 

”Kun ruotsalaisessa tiimissä kertoo uudesta ideasta, sitä kokeillaan heti. Suomalaisessa tiimissä se tyrmätään heti. Suomalaiset ovat liian pessimistejä ja pelokkaita, eikä täällä uskalleta tehdä päätöksiä. Joskus tehdään vääriä päätöksiä ja epäonnistutaan, mutta entä sitten? Niistä opitaan.”

Vasta 34-vuotiaaksi von Wendt on ehtinyt paljon: opiskellut kauppatieteiden maisteriksi Hankenilla, asunut Ranskan Normandiassa, tukenut eduskuntavaalityötä, perustanut naisten verkoston, istunut useissa hallituksissa, työskennellyt ennen Lundiaa Ålandsbankenilla ja Universumilla sekä saanut kaksi lasta. Muutos ei häntä pelota. Virtaa ja rohkeutta on riittänyt lapsesta saakka, siitä kuuluu kiitos vanhemmille, heidän luottamukselleen ja tuelleen.

”Isäni on aina ollut yrittäjä. Hän on ollut toimittaja, perustanut käännös- ja mainostoimiston ja järjestänyt golfmatkoja. Laman aikana tuli konkursseja.”

Roolimallikseen von Wendt nimeää äitinsä. 

”Hän kouluttautui ensin sihteeriksi, sitten lastenhoitajaksi, oli kotiäitinä kuusi vuotta ja auttoi isän yrityksessä. Sitten hän opiskeli sosiaalikasvattajaksi ja yli viisikymppisenä kasvatustieteen maisteriksi. Vanhempieni kautta olen oppinut, että koko elämä on oppimismatka.” 

Uusiin asioihin, tilanteisiin ja ihmisiin von Wendt tarttuu määrätietoisesti. Muutoksia saa aikaan, kun tekee päätöksiä ja toimii niiden mukaan. Muutos ei vain tapahdu, se tehdään. Elämän tielle osuviin mahdollisuuksiin täytyy uskaltaa tarttua, mutta niitä pitää osata myös etsiä ja haravoida ympäriltään. 

”Muutos on elämässä välttämätöntä. Kun pysyy avoimena muutokselle, kaikki on mahdollista.” 

Hän sanoo silti olevansa myös realisti, sillä kaikkeen ei voi itse vaikuttaa. Joskus saattaa menettää työpaikan tai läheisen, erokin voi tulla. 

”Tiedän, ettei mikään ole ikuista, ja koska muutosta ei voi estää, se kannattaa ottaa avosylin vastaan.” 

Ensimmäinen askel muutoksen tiellä on sanoa mitä tahtoo. Kommunikoinnissa miehet ovat von Wendtin mukaan vielä naisia parempia. Siksi hän haluaa näyttää naisille esimerkkiä määrätietoisena toimitusjohtajana.

”Töissä voin vaihtaa fokusta ja kuunnella muita, mutta viime kädessä minä teen päätöksen. Kotona päätökset ovat meidän kahden muodostaman tiimin yhteisiä.”

Punainen puutuoli sopii Lundian valkoisen pöydän pariksi.

Kun von Wendt tapasi aviomiehensä vuonna 2005 helsinkiläisellä terassilla, elämästä oli jo kokemusta. Hän oli asunut ulkomailla, viettänyt railakasta opiskelijaelämää ja käynyt läpi sekä hyviä että huonoja parisuhteita. Niin oli tuleva aviomieskin.

”Parisuhteeni on ollut iso elämänmuutos. Tiesin, että tähän ihmiseen haluan sitoutua.” 

Von Wendt kertoo miehensä aina tukeneen hänen uravaihdoksiaan. 

”Rakastan ja kunnioitan miestäni. Arki sujuu, koska pelaamme samassa joukkueessa.”

Tavallinen arki onkin von Wendtistä ihaninta. Mutta ihanaa on myös merkityksellinen työ. Parasta on, kun ne voi yhdistää. Kun Noelia oli pariviikkoinen, hän oli ensimmäistä kertaa äitinsä mukana työkokouksessa. Von Wendt on ottanut lapsensa reippaasti mukaan joka paikkaan ja antanut heidät isovanhempien, lastenvahtien ja isän hoidettavaksi. 

”Äitini sanoi heti sairaalasta päästyäni, että muista sitten, lapset ovat vain lainassa. Se on totta.” 

Von Wendtin mielestä elämän ei tarvitse muuttua kokonaan, kun tulee äidiksi. Tärkeää on vaalia parisuhdetta, eikä elää lasten kautta. 

”Lapsiin pitää suhtautua niin, että tällaiset tyypit ovat nyt tulleet tänne meille asumaan. Lapsia pitää kunnioittaa, mutta he eivät saa aina valita”, von Wendt sanoo.

Hän kertoo olevansa johdonmukainen ja jämäkkä niin toimitusjohtajana kuin äitinä. Jos jotakin sovitaan, se hoidetaan. Eikä äiti voi omia lapsiaan, vaan heillä on oikeus olla myös isänsä kanssa. Von Wendtin pakastin on täynnä rintamaitoa. Sitä hän on pumpannut poissaoloja varten. Se tuo elämään vapautta.

”Kannatan 6+6+6-mallia, koska se on tasa-arvoa. Nyt äidit käyttävät 94 prosenttia kotituista. Se laittaa naiset huonompaan asemaan, kun eläkettä ei kerry niin paljon. Jos vanhempainvapaita ei jaeta, naisen euro tulee aina olemaan 80 senttiä”, von Wendt painottaa.

”Tiedän, että mieheni hoitaa lapsiamme yhtä hyvin kuin minä, ellei jopa paremmin.”

Von Wendt arvostaa perittyjä huonekaluja. Vanha antiikkipeili ja entisöidyt nojatuolit ovat edesmenneen appiukon tädiltä. Nojatuoleihin von Wendt valitsi kirjavan Svenskt Tennin Aralia-kankaan.

Jos haluaa muutoksen, se täytyy tehdä itse. Sitä mieltä von Wendt on. Siksi hän vuonna 2009 perusti epävirallisen naisten Networking After Work -verkoston, joka tapaa neljä kertaa vuodessa Helsingissä. Sataviisikymmentä hallitusammattilaista, kehonrakentajaa, lentäjää, juristia, ekonomia ja näyttelijää kokoontuu keskustelemaan ja verkostoitumaan. Liittyä voivat kaikki naiset.

”Miehillä on aina aikaa mennä golfaamaan ja illallisille. Naisten pitäisi verkostoitua rohkeammin, sillä sitä kautta tulee enemmän työtarjouksiakin.” 

Naisia von Wendt kannustaa kertomaan avoimesti haluistaan, toiveistaan ja päämääristään niin kotona kuin työpaikalla. Hän kehottaa pyrkimään eroon täydellisyyden tavoittelusta, kun 95 prosenttia riittää mainiosti. 

”Jos haluaa pomoksi, se pitää sanoa ääneen. Minä aion 40-vuotiaana olla hallitusammattilainen. Täytyy uskaltaa luottaa intuitioon ja antaa mennä. Koskaan ei ole oikea tai väärä hetki vaihtaa työpaikkaa tai hankkia lapsia, jos on onnekas niitä saamaan.” 

On vain hetkiä ja päätöksiä, hyviä ja huonoja, mutta ainakin muutoksiin voi yrittää itse vaikuttaa. Noelia hymähtää unissaan kuin ilmaistakseen olevansa samaa mieltä. Von Wendt nostaa katseensa lapsesta ja tuijottaa suoraan silmiin.

”Mietin usein, mikä on pahinta mitä voi tapahtua. Asennoidun siihen ja rauhoitun.” 

”Vaikka työelämässä tapahtuisi mitä, koti on tärkeä kiinnekohta ja luo perusturvaa.” Tavallinen arki on von Wendtistä ihaninta. Mutta ihanaa on myös merkityksellinen työ. Parasta on, kun ne voi yhdistää.

  • Michaela von Wendt, 34, huonekaluvalmistaja Lundian toimitusjohtaja
  • Asuu sadan neliön kolmiossa Helsingin Ullanlinnassa Jonas-miehensä, nelivuotiaan Oscarin ja kuusikuukautisen Noelian kanssa. 
  • Työskennellyt aiemmin Ålandsbankenilla ja Universum-konsulttifirmassa. 
  • Rakastaa ruoanlaittoa, perhettä, ystäviä, kävelylenkkejä ja tavallista arkea.
  • Haaveilee muutosta ulkomaille projektin tai työn perässä. Haluaa antaa lapsilleen mahdollisuuden kasvaa vieraassa kulttuurissa vieraan kielen parissa, mieluiten jossakin Suomea lämpimämmässä maassa Euroopassa tai Etelä-Amerikassa.
  • Uskoo, että kaikki on mahdollista, kun uskaltaa olla avoin muutokselle.

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Isän ja pojan nuijahommat
3H+K Artikkeli
Mukautuva klassikko
3H+K Artikkeli
Miten siivotaan kuolinpesä?
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä