Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

Oli se. Itse en ollut enää aikoihin rekisteröinyt muropurnukan kannelta joka aamu sivuun siirtämääni muovista pilailupuotipökälettä, mutta siinä se nyt kökötti ja myötäsynnytti veljentytössä navakkaa kiherrystä.

Itseänikin nauratti, mutta kun vieraat olivat lähteneet, oli pakko rekisteröidä ympäristöä hieman tavanomaista kriittisemmin. Vaivaannuttava johtopäätös oli helppo nyhtää: jossakin vaiheessa oli tapahtunut suunnanmuutos kohti kummajaisuutta.

Edellistalvisen putkiremontin jälkeen olin – hurskaista remontti- ja sisustusaikeista huolimatta – sijoittanut maallisen omaisuuteni täsmälleen samoille sijoille, joilla kaikki oli nököttänyt ennen uuvuttavaa pahvilaatikoittamista.

Eteisessä parittomat lapaset olivat löytäneet entisille sijoilleen. Keittiössä pikkuruiset R2-D2, C-3PO ja huoltoaseman rihkamakaupasta häpeäkuumotuksen vallassa ostettu pääkallosäästölipas seisoivat vanhoilla paikoillaan. Viikunapuu oli menettänyt röykkiön lehtiä, mutta päässyt takaisin säädetylle sijalleen. Harkitsin pudonneiden lehtien liimaamista takaisin. Itse asiassa oli kai liipannut läheltä, etten ollut asetellut paperitolloja takaisin työhuoneen lattialle tai sommitellut kissojen karvapallo-oksennuksia jälleen olohuoneen matolle.

Oli pakko myöntää tosiasiat. Kun tulkitsemalla tulkitsi, koti kalskahti neurootikon asuinympäristöltä.

Inhimillisessä pyrkimyksessä tuttuutta ja turvallisuutta kohti ei toki ole lähtökohtaisesti mitään vikaa. Sisustustilpehöörikään ei tuota itselleni tyystin kestämättömiä häpeäaaltoja: Vladimir Nabokovin toteamus ”yksityiskohdat ovat aina tervetulleita” pätee kelvosti niin kirjallisuuteen kuin banaalimpaankin estetiikkaan. Myös kotiin voi ujuttaa sisäkkäisiä kertomuksia.

Kun kuitenkin on vuosikaudet kiherrellyt tv-ohjelmien himohamstraajakummajaisille ja siunaillut, että mikä kosminen vimma tai vamma ihmistä tuollaiseen varustelukierteeseen ajaa, voi havainto oman esineympäristön arveluttavasta jästipäisyydestä olla tietysti peiliin katsomisen paikka. Sieltä, peilistä, takaisin mulkoilee ehta hyypiö.

 

Kirjoittaja on kirjailija, joka asuu kotonaan ja palvoo johdotonta pölynimuria koriste-esineenä.

 

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Maalaisromanttinen sisustus
Ideagalleria
200 naapurin piha
3H+K Artikkeli
Kahdeksas päivä myy asuntosi!
Blogikirjoitus
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä