Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä pääkaupunkiseudulla. Ammattitaitoisten välittäjien lisäksi meidät tunnetaan alan kovimpana digitaalisen markkinoinnin osaajana. Muista alan yrityksistä poiketen, markkinoimme aktiivisesti myynnissä olevia asuntoja asuntoportaalien ulkopuolella. Kattavan palveluvalikoimamme avulla tuomme parhaat puolet esille asunnostasi, jotta se erottuu edukseen asuntomarkkinoiden kovassa kilpailussa.

3H+K -artikkelit ovat Kahdeksas päivän julkaisemaa mielenkiintoista ja ajankohtaista sisältöä helpommasta asumisesta ja paremmasta arjesta asiakkaillemme. Jutut antavat inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Ne ottavat kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustavat vaikuttamiseen, parantavat kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistävät hyvää naapuruutta.

Toivotamme Sinulle inspiroivia lukuhetkiä!

Mölkyn 12 palikkaa ja heittokapula valmistetaan suomalaisesta koivusta. Neliskanttinen puurima sorvataan pyöreäksi, hiotaan ja pätkitään koneellisesti. Pelin valmistaja Lahden Työn Paikka on Suomen kymmenen suurimman koivunkäyttäjän joukossa.

Numerot polttomerkitään sekä siirretään laatikoihin ja pakkauslinjalle koneellisesti. Aiemmin kone pudotti palikat isoon laariin, josta ne kerättiin käsin.

Mölkky-nimitys oli tietoinen vastalause 90-luvun muodikkaille englanninkielisille nimille. Pelille haluttiin antaa ”örvelö” nimi. Karjalan sanakirjojen mukaan mölkky tarkoittaa lapsen peppua tai ääntä synnyttävää edestakaisliikettä.

Mölkky syntyi vuonna 1992, kun Ikealle alihankintana tehdyistä sängynpohjista jäi hukkamateriaalina laatikoiksi sopivaa raakalautaa. Lahden seudun vaneritehtaalta ylijääneitä pyöreitä sorvipurilaita taas pätkittiin käteen sopiviksi palikoiksi.

Mölkkyä valmistetaan nykyään viidessä koossa, jotka on -suojattu tavaramerkeillä. Puulaatikolla on 3D-tavaramerkki. Vuonna 2016 arvioidaan myytävän yli 300 000 mölkkyä.

Puinen kantokahva osoittautui epäkäytännölliseksi, kun pelejä ryhdyttiin kuljettamaan lavoille pakattuina. Muotoilija Hanna van Ingen ideoi vuonna 1998 helposti pinottavan, kantoköydellisen laatikon.

Etelä-Hämeen nuorisoseurojen liitto pani pystyyn Mölkyn sm-kisat vuonna 1997. Nykyään kisataan jo MM-tasolla, ja mestaruuteen on yltänyt myös petanquessa harjaantunut Ranskan joukkue.

Havupuisen kantolaatikon rimat katkotaan, merkitään ja porataan koneellisesti, mutta laatikko kootaan käsin. Tuontitavaraa ovat ainoastaan koneella kiinni ammuttavat niitit ja käsin kiinnitettävät narut.

Mies mölkyn takana

  • ”Ensimmäiset Mölkyt tehtiin käsin jätemateriaalista. Tuoterenkaan tarkoituksena oli luoda ihmisille työtä, joka on helppoa, hyödyllistä ja innostavaa. Mutta kun menekki kasvoi, siirryttiin koneelliseen tuotantoon.”
  • ”Mölkky on helppo peli oppia, sitä voivat pelata kaikenikäiset yhdessä. Taidon lisäksi tarvitaan tuuria.”
  • Mölkky on suosittu kesämökkilahja. ”Nykyään siihen voi polttaa laserilla nimiä tai vuosilukuja. Itsekin sain nimikoidun mölkyn jäädessäni eläkkeelle.”

 

Eläkkeelle siirtynyt Jouko Pylväs toimi Lahdessa sijaitsevan monikunnallisen invalidien työkeskuksen Tuoterenkaan (nykyään Lahden Työn Paikka Oy) johtajana 1983–2012. 

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Hyvä ero syntyy sopimalla
3H+K Artikkeli
Miten siivotaan kuolinpesä?
3H+K Artikkeli
Verosuunnittelu on jokaisen oikeus
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä