Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

Niinpä teimme kotona kokeilun, jossa nelihenkisen perheen koko viikon ruoat hankittiin 15 eurolla (lounastimme tosin töissä ja päiväkodissa ja maustehyllymmekin on hyvin varusteltu). Söimme itse asiassa paremmin kuin monella muulla viikolla, mutta onnistunut kokeilu vaati huolellista suunnittelua ja aterioilta jääneen ruoan tehokasta hyötykäyttöä. Samanlainen vaivannäkö koskee kaikkea ympäristön huomioimista.

On helppoa tehdä ekotekoja omalla mukavuusalueellaan. Jos ostaa silloin tällöin luomuporkkanoita, mutta päivittää iPhonensa uuteen joka vuosi, ei todellisuudessa toimi ekologisesti, vaan huijaa itselleen hyvää omaatuntoa. Minusta tekopyhyys on pahinta. 

Kuluttaminen tuo paljon vastuuta ja vaatii sitoutumista. Jos ostamatta jättäminen ei ole vaihtoehto, laadukkaiden tavaroiden hankkiminen, niistä huolehtiminen ja niiden loppuun kuluttaminen ovat kuluttajan tärkeimmät ekoteot. Monet näistä päätöksistä liittyvät kotiin ja asumiseen, tavalliseen arkeen, kuten pakastimen valintaan, polkupyörän syyshuoltoon tai kodin siivoamiseen.

Olen itse ekologisesti myöhäisherännyt. Pienten lasten isänä mietin tietysti lasteni tulevaisuutta, mutta eniten ajatteluani ovat herätelleet Netflixin dokumentit. Omituisella tavalla tällainen oppiminen sopii nykyiseen maailmanmenoon. Nykyään syön punaista lihaa vain pari kertaa viikossa, vaikka rakastan grillaamista, ja nypin latureita jatkuvasti irti pistorasioista. Ennen mutisin villapipojengistä, nyt olen löytänyt sisältäni valistuneen ekoihmisen.

Mukavan ja epämukavan välillä on iso harmaa alue. Kaikkea ei tarvitse laittaa uusiksi kerralla: pienet teot merkkaavat, kunhan ne ovat systemaattisia ja tutkitusti hyödyllisiä. Aloita vaikka katsomalla pari dokumenttia. 

Jussi Karppinen

Kirjoittaja on Kahdeksas päivä Oy:n toimitusjohtaja, joka ajaa edelleen bemarilla mutta huoltaa autoaan tunnollisesti.

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Isän ja pojan nuijahommat
3H+K Artikkeli
Sundsbergin Solaris uudiskohde myynnissä!
Blogikirjoitus
Verosuunnittelu on jokaisen oikeus
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä