Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä pääkaupunkiseudulla. Ammattitaitoisten välittäjien lisäksi meidät tunnetaan alan kovimpana digitaalisen markkinoinnin osaajana. Muista alan yrityksistä poiketen, markkinoimme aktiivisesti myynnissä olevia asuntoja asuntoportaalien ulkopuolella. Kattavan palveluvalikoimamme avulla tuomme parhaat puolet esille asunnostasi, jotta se erottuu edukseen asuntomarkkinoiden kovassa kilpailussa.

3H+K -artikkelit ovat Kahdeksas päivän julkaisemaa mielenkiintoista ja ajankohtaista sisältöä helpommasta asumisesta ja paremmasta arjesta asiakkaillemme. Jutut antavat inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Ne ottavat kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustavat vaikuttamiseen, parantavat kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistävät hyvää naapuruutta.

Toivotamme Sinulle inspiroivia lukuhetkiä!

Selvitysurakka ei houkuttele, sillä omatunto tietää joutuvansa hävikistä koville.

Kuitenkin juuri elintarvikkeiden järkevä säilytys toisi arkeen ison helpotuksen. Syömme monta kertaa päivässä, ja ravinnon koostumuksella on valtava vaikutus energiaamme ja mielentilaamme, terveydestä puhumattakaan. Homman voi hoitaa pitkän tai lyhyen kaavan mukaan.

Vanhentuneiden ruokatarvikkeiden hävittäminen käy tuossa tuokiossa. Paras apu on suurennuslasi: miksi päiväysmerkintöjä ei paineta pakkauksiin isolla fontilla?

Epäkelvon aineksen poisto antaa tilaa uudelle systeemille, jossa vanhimmat tarvikkeet sijoitetaan hyllyn tai laatikon etuosaan ja uudet taaimmaiseksi. Samalla voi kysyä itseltään, miksi ruokahävikkiä kertyy. Usein kyse on leivästä, juureksista ja valmisruoasta. Keskimäärin suomalainen heittää viikossa puoli kiloa ruokaa roskiin.

Tuoretuotteiden logistiikka on tietolaji, siksi itseruoskintaa ei tarvita mutta käytännön ratkaisuja sitäkin enemmän. Viikoittainen kännykkämuistutus varaston tarkistuksesta ja 15 minuuttia stressitöntä suunnitteluaikaa saavat ihmeitä aikaan.

Suurimmat syyt pilaantuvaan ruokaan ja kaoottisiin kaapinsisuksiin ovat stressi ja kiire. Stressin vuoksi tähteiden ja muun varaston kekseliäs hyödyntäminen jää. Kiireessä unohdetaan tutkia pakastin ja jääkaapin vihanneslokero. Ja kiireessä ostetaan kaikkea liikaa, erityisesti lohturuokaa.

Stressiä ruokkii myös elintarviketeollisuuden tieto- ja ideatulva. Lehtien reseptien lisäksi hukumme television ja blogien ruokamaailmoihin. Miten siis löytää aikaa ja kiinnostusta inspiroivaan ravitsemukseen Ruokakaappien järjestäminen pitkän kaavan mukaan vaatii visiota siitä, miten hyvin haluat voida tulevaisuudessa. On analysoitava omat tavoitteet ja otettava huomioon oma elämäntilanne ja persoonallisuus.

Mieheni kanssa esimerkiksi haluamme syödä entistä enemmän vihanneksia ja kasviperäisiä proteiineja. Koska teinit lensivät pesästä, ei pastaa tai tomaattimurskaa enää tarvita. Kun pöytägrilli ja jäätelökone lähtivät kierrätykseen, tilaa tuli linsseille ja yrttiviljelmälle.

Vehnäjauhon ja sokerin käyttö on minimissä, koska leivomme vain juhlapäivinä. Itsekurin puutteen vuoksi emme säilytä kotona herkkuja. Annamme kaupan hoitaa varastoimisen, mutta siellä ei käydä nälkäisenä vaan pari kertaa viikossa, silloinkin listan kanssa.

Valitse siis ennen kaikkea jämäkkä asenne ruokaan ja muuta tarvikkeiden määrät ja järjestys sen mukaisiksi. Poista kaikki turha. Käyttökelpoisen voit jakaa kavereille, ja ylijääneet saat laittaa tämän kerran roskiin. Perkaa myös maustehylly: sen ansiosta biojäte tuoksuu kerrankin ihanalle.

 

Miten ruokakomero kesytetään?

1. Ryhdy raivaukseen. Ota avuksi puhdas liina, astianpesuaine, biojäteastia ja roskapussi. Suurennuslasi auttaa päiväysmerkinnän löytämisessä. Raivaa päivittäin pieni alue, vaikka vain yksi hylly. Näin syvennyt työhön uuvuttamatta itseäsi.

2. Poista epäkelpo. Laita käyttöpäivän ohittaneet tuotteet biojätteeseen, hyödynnä käyttökelpoiset heti ja anna turhat kavereille.

3. Ota opiksi. Jos haksahdat jatkuvasti luksukseen, jonka unohdat käyttää, 
muista se myös kaupassa.

4. Täytä osastoja takaapäin, jotta vanhin tuote on aina edessä.

5. Säilytä järkevästi. Laita tiettyyn ruokaharrastukseen kuuluvat tarvikkeet samaan paikkaan ja pois paraatipaikalta, 
jos käytät niitä harvoin.

6. Rajaa tee-, ravintolisä- ja maustekokoelmat kohtuullisiksi.

7. Tee kauppalista vakiokauppasi reitin mukaan. Pysy hyväksi havaituissa tuotteissa, älä tee uusia heräteostoksia.

8. Tarkista varasto viikoittain. Laita kännykkään muistutus jääkaapin, pakastimen ja ruokakaapin tarkistuksesta ja laadi sen perusteella tulevien päivien ruokalista.

 

Anne te Velde-Luoma on mestarikarsija ja suurpiirteisyyttä rakastava professional organizer eli ammattijärjestäjä, joka ohjaa, kouluttaa ja järjestää Suomessa ja Hollannissa. anneteveldeluoma.fi

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Neljä huonetta ja biisintekijä
3H+K Artikkeli
3 x Pizzataikina
3H+K Artikkeli
Taakse jääköön tavarakaaos
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä