Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

Varsinkin lapset voivat saada 50 pakettia vuodessa, jolloin tuhannen lahjan raja rikkoutuu 20 vuodessa. Vaikka osa lahjavuoresta on kuluvaa materiaa, vaativat muut tavarat säilytystilan. Lahjahevosen suuhun ei ole katsomista, ja siksi lahjan pois heittäminen, kierrättäminen tai myyminen on vaikeaa, oli lahja kuinka epäsopiva tai turha tahansa. 

Edelleen on ihmisiä, joiden olohuoneen seinällä on naula valmiina kummitädin posliinimaalaustyölle, joka ripustetaan paikalle salamannopeasti ennen tädin vierailua. Lahjat ovat suurin syy monen kotitalouden tavara-ahdinkoon.

Vielä 60-luvulla suomalainen lahjakulttuuri oli vaatimatonta: tuliaisiksi vietiin kahvipaketti ja syntymäpäivälahjaksi neulottiin villapaita. 70-luvulla tilanne riistäytyi käsistä elintason nousun myötä. Nykyään suomalaiset käyttävät lahjoihin 1,9 miljardia euroa vuodessa eli keskimäärin 360 euroa asukasta kohden. Vaikka osa summasta annetaan aineettomasti ja lahjakortteina, on tavaran antaminen edelleen suosittua. 

Palauta mieleen saamasi lahja, joka osui nappiin: mikä teki siitä täydellisen? Veikkaan, että sen saadessasi koit iloa ja arvostusta, koska antaja oli paneutunut ilahduttaakseen juuri sinua. Itse sain upeimman lahjani kuusivuotiaana, kun löysin joulupaketista prinsessavaatteet lempinukelleni. Vuorisilkkinen pitsimekko ja turkissomisteinen takki töppösineen mykistivät minut, mitään niin kaunista en ollut osannut edes toivoa. Äitini hykerteli taustalla. 

Lahjan antamiseen ja vastaanottamiseen liittyy puolin ja toisin valtavia paineita, odotuksia ja tunteita. Harva asia on yhtä arkaluontoinen ja monimutkainen. Parhaimmillaan lahja vahvistaa kahden ihmisen välistä suhdetta. Pahimmillaan sillä ostetaan puhdasta omaatuntoa. 

Onneksi lahjakulttuuri on muuttumassa. Yhä useammin perheet ja ystävät sopivat lahjojen antamiselle pelisäännöt, jotta krääsää ei kertyisi. Paremman lahjatasapainon saavuttaminen vaatii kuitenkin selkeää kommunikointia. Monen isovanhemman on vaikeaa ymmärtää, ettei paketteja saakaan tuoda vanhaan malliin, eikä yksi huomautus usein riitä. Avuksi voi ottaa vaikka valokuvia lastenhuoneen jatkuvasta kaaoksesta tai äänitteitä viikkosiivouksesta käytävistä riidoista. Parasta on miettiä yhdessä vaihtoehtoja tavaratulvalle. 

Tarpeellinen lahja on ilo antaa ja saada. Nykyään ihmisillä on enemmän tavaraa kuin he ehtivät käyttää, koska kaikilla on pula ajasta. Siksi aineettomien, eettisten ja elämyksellisten lahjojen määrä on kasvussa. 

Mitä jos antaisitkin seuraavalla kerralla ystävälle lahjaksi askareapua, äidille lenkkeilyseuraa ja puolisolle rauhallisen lauantaiaamun kahden kesken? 

1. Älä osta tavaraa, ellet ole täysin varma, että valitsemasi esine on lahjansaajalle mieluinen.

2. Tee henkilökohtainen, edes lyhyt mutta aito teksti lahjan yhteyteen. Se koskettaa.

3. Suosi kulutettavia lahjoja. Syötävä tai juotava lahja on turvallinen, jos tiedät vastaanottajan allergiat tai muut rajoitteet. 

4. Anna lahjaksi elämys ja auta myös sen toteutuksessa. Liian usein lahjakortit jäävät lojumaan laatikoihin, koska niiden käyttöön ei ole aikaa tai mahdollisuuksia. 

5. Anna lahjaksi aikaa, siitä on lähes jokaisella huutava pula. Tarjoudu hoitamaan lapsia tai koiraa ja auttamaan arkiaskareissa.

6. Anna lahjaksi huomiota. Järjestä yhteinen hetki, jolloin sinun on mahdollista kuunnella toista rauhassa, jakamattomasti ja arvostelematta.

7. Anna lahjaksi osaamista. Tarjoudu opettamaan lahjansaajalle jokin taito.  

8. Panosta ja ilahduta. Henkilökohtaisen lahjan sijaan annettu hyväntekeväisyyslahja ei välttämättä ilahduta vastaanottajaa yhtä paljon kuin sinua. 

 

Lisää hyviä aineettomia lahjaideoita: annajotainmuuta.fi

Anne te Velde-Luoma on mestarikarsija ja suurpiirteisyyttä rakastava professional organizer eli ammattijärjestäjä, joka ohjaa, kouluttaa ja järjestää Suomessa ja Hollannissa. anneteveldeluoma.fi

 

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Sundsbergin Solaris uudiskohde myynnissä!
Blogikirjoitus
Sinustako menestyvä kiinteistönvälittäjä?
Blogikirjoitus
Miten älykäs kodinteknologia vaikuttaa tulevaisuuden asumiseen?
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä