Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä pääkaupunkiseudulla. Ammattitaitoisten välittäjien lisäksi meidät tunnetaan alan kovimpana digitaalisen markkinoinnin osaajana. Muista alan yrityksistä poiketen, markkinoimme aktiivisesti myynnissä olevia asuntoja asuntoportaalien ulkopuolella. Kattavan palveluvalikoimamme avulla tuomme parhaat puolet esille asunnostasi, jotta se erottuu edukseen asuntomarkkinoiden kovassa kilpailussa.

3H+K -artikkelit ovat Kahdeksas päivän julkaisemaa mielenkiintoista ja ajankohtaista sisältöä helpommasta asumisesta ja paremmasta arjesta asiakkaillemme. Jutut antavat inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Ne ottavat kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustavat vaikuttamiseen, parantavat kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistävät hyvää naapuruutta.

Toivotamme Sinulle inspiroivia lukuhetkiä!

”Biodiversiteettiä tarvitaan myös kaupunkiin. Lähiluonnollakin on oikeus rönsyillä ilman turvallisuuskompromisseja”, sanoo Metsähallituksen Hanna-Leena Keskinen. 

Espoossa huomioidaan liito-oravat, Helsinki kehittää viherkerroinmenetelmää ja Jyväskylään rakennetaan kaupunkikosteikko hulevesikasvillisuuden parantamiseksi. Vuoden alussa avautunut Helsingin Vallisaari on kuitenkin todellinen biodiversiteetti-hotspot.

”77 hehtaarin Vallisaaresta löytyi 90-luvun arvion mukaan 437 kasvilajia. Se on paljon, sillä 100 hehtaarilta löytyy yleensä noin 350 kasvia. Siksi sitä halutaan suojella.”

Vallisaaressa voi bongata hienoja jäkäläkenttiä, kulttuuriperinneympäristöjä, herkkiä lehtoja, huuhkajia ja viisi eri lepakkolajia. Kedoilla ja niityillä viihtyvät muun muassa keto-orvokit, idänukonpalot, harmiot ja yli tuhat perhoslajia. 

Kävijöitä ohjaavat luonto-oppaat, infotaulut ja tulevaisuudessa mobiiliopasteet. Kulkurajoitteitakin on. Eteläpään raunioituvat kulttuuriperintö
kohteet ovat kiinni, ja pääsyn kulumisherkkiin lehtometsiin estävät sinne siirretyt järeät haapatukit. Niidenkin tehtävä on biodiversiteetin vaaliminen. 

”Rungot lisäävät lahopuulajiston selviämistä saaressa", Keskinen selventää.

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Vietnamilainen lehtikaali-nuudelisalaatti & Nuoc cham -vinegretti
3H+K Artikkeli
Asuntoja -salkussa
3H+K Artikkeli
Kolme huonetta ja vuoden graafikko
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä