Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

”Biodiversiteettiä tarvitaan myös kaupunkiin. Lähiluonnollakin on oikeus rönsyillä ilman turvallisuuskompromisseja”, sanoo Metsähallituksen Hanna-Leena Keskinen. 

Espoossa huomioidaan liito-oravat, Helsinki kehittää viherkerroinmenetelmää ja Jyväskylään rakennetaan kaupunkikosteikko hulevesikasvillisuuden parantamiseksi. Vuoden alussa avautunut Helsingin Vallisaari on kuitenkin todellinen biodiversiteetti-hotspot.

”77 hehtaarin Vallisaaresta löytyi 90-luvun arvion mukaan 437 kasvilajia. Se on paljon, sillä 100 hehtaarilta löytyy yleensä noin 350 kasvia. Siksi sitä halutaan suojella.”

Vallisaaressa voi bongata hienoja jäkäläkenttiä, kulttuuriperinneympäristöjä, herkkiä lehtoja, huuhkajia ja viisi eri lepakkolajia. Kedoilla ja niityillä viihtyvät muun muassa keto-orvokit, idänukonpalot, harmiot ja yli tuhat perhoslajia. 

Kävijöitä ohjaavat luonto-oppaat, infotaulut ja tulevaisuudessa mobiiliopasteet. Kulkurajoitteitakin on. Eteläpään raunioituvat kulttuuriperintö
kohteet ovat kiinni, ja pääsyn kulumisherkkiin lehtometsiin estävät sinne siirretyt järeät haapatukit. Niidenkin tehtävä on biodiversiteetin vaaliminen. 

”Rungot lisäävät lahopuulajiston selviämistä saaressa", Keskinen selventää.

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Kiinalaista kotiruokaa
3H+K Artikkeli
Kahdeksas päivä myy asuntosi!
Blogikirjoitus
Sinustako menestyvä kiinteistönvälittäjä?
Blogikirjoitus
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä