Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

Peruna-punasipuli-rosmariinipizza

PELLILLINEN

1 annos pizzataikinaa (ohje alempana)

4–5 perunaa käytä kiinteitä pottuja

2 punasipulia

2–3 rosmariininoksaa

2 tl oliiviöljyä

1–2 (125–250 g) mozzarellapalloa

Tee pizzapohja ohjeen mukaan. Leikkaa perunat noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa punasipulit renkaiksi. Nypi rosmariininlehdet. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista punasipulirenkaita ja perunaviipaleita öljyssä 8–10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Revi pizzapohjalle mozzarellaa, levitä peruna-sipuliseos ja rosmariininlehdet juuston päälle. Laita pizza välittömästi mahdollisimman kuumaan uuniin etukäteen kuumennetun pizzakiven tai ylösalaisin käännetyn pellin päälle. Paista 5–8 minuuttia, uunin lämpötilasta riippuen, kunnes juusto on sulanut ja reuna kauniin kullankeltainen.

Rapeakuorisen pizzan tekoon tarvitaan hienorakenteinen (tipo 00) durum-vehnäjauho, jonka korkea gluteiinipitoisuus antaa taikinaan hyvän sitkon. Ohuen ja kestävän pizzapohjan saa leivottua esimerkiksi italialaisen Mulino Marinon jauhoilla.

Peruna rakastaa ranskalaista Reblochon-lehmänmaitojuustoa. Pehmeä ja voimakkaanmakuinen alppijuusto aateloi perjantai-illan pottupizzan.

Kahden kotikokin keittokirjassa kokataan ronskia, nopeaa ja helppoa kasvisruokaa kauden parhaista aineksista. Kirjan pomminvarmat pizzareseptit saivat toimituksen hullaantumaan muun muassa peruna-, punajuuri- ja kukkakaalipizzoista. Vege! Alex Nieminen ja Riikka Sukula. Readme.

 

Mozzarella-anjovis-chilipizza

3–4 PIZZAA

½ annosta pizzataikinaa  (ohje alempana)

16 anjovisfileetä

1–2 punaista chiliä

4 tl pieniä kapriksia huuhdeltuina

neitsytoliiviöljyä

1–2 sitruunan kuoriraaste ja mehu

n. 1 dl tomaattikastiketta

340 g mozzarellaa 3 x 125 g

4 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

merisuolaa

mustapippuria

 

Jamien tomaattikastike

neitsytoliiviöljyä

1 valkosipuli

½ pnt tuoretta basilikaa

1 tlk (400 g) säilöttyjä luumutomaatteja

ripaus merisuolaa

mustapippuria

Tee pizzapohja kirjan ohjeen mukaan. Kuumenna tomaattikastikkeen öljy kattilassa ja kypsennä kuorittu ja hienonnettu valkosipuli varovasti kullankeltaiseksi. Lisää kattilaan basilika, tomaatit, suola ja mustapippuri, keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Soseuta kastike sileäksi, lisää mausteita tarvittaessa. Halkaise anjovisfileet pituussuunnassa. Laita kulhoon anjovikset, viipaloidut chilit, kaprikset, pari ruokalusikallista öljyä ja sitruunankuoriraaste. Purista päälle sitruunamehu ja sekoita hyvin. Anna maustua 15 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja täytä pizzat sillä välin. Levitä tomaattikastike tasaisesti pohjan päälle, revi sen päälle mozzarella ja asettele rakoihin marinoidut anjovisfileet. Ripottele pinnalle kaprikset, chili ja persilja, mausta suolalla ja pippurilla. Valuta marinadiöljy päälle. 

Jos mahdollista, paista pizzapohjat pizzakiven päällä tai yksitellen ritilällä uunin alaosassa. (Jos paistat pizzat ritilällä, tee niistä pieniä, jolloin niitä on helpompi käsitellä.) Paista 7–10 minuuttia, kunnes pizzat ovat kullankeltaisia ja rapeita. Vinkki: Hauduta sunnuntaina iso kattilallinen tomaattikastiketta, josta saat varioitua pari erilaista pikapastaa keskellä viikkoa. Loput voit käyttää pizzaan tai vaikka kotitekoiseen ketsuppiin.

Jamien pizza ei toimi ilman aitoja laatuanjoviksia, jotka myydään Suomessa usein hämäävästi sardelleina. Lasipurkissa saatavia Alfierin anjovisfileitä myy helsinkiläinen La Tartufata.

Italialainen keittiö on lähellä Jamie Oliverin sydäntä. Alaston kokki kiersi saapasmaan ja keräsi yhteen paikallisten mammojen, kalastajien ja torikauppiaiden parhaat ohjeet. Kirja sisältää 120 reseptiä ja 335 sivua puhdasta intohimoa. Jamie Italiassa. Jamie Oliver. WSOY.

Päärynä-manteli-frangipanepizza

NELJÄ PIENTÄ PIZZAA

1 annos pizzataikinaa (ohje alempana)

semolina- tai vehnäjauhoja

4 päärynää

1 sitruuna

½ l punaviiniä

300 g sokeria

6 dl vettä

2 tähtianista

2 kanelitankoa

 

Frangipane

60 g suolatonta voita paloiteltuna ja pehmennettynä

1 1/3 rkl sokeria

1 vapaan kanan muna

70 g mantelijauhoja

1 ½ rkl vehnäjauhoja

1 tl rommia

 

Tarjoiluun

laadukasta vaniljajäätelöä

2 rkl paahdettuja mantelilastuja

Tee pizzapohja kirjan ohjeen mukaan. Kuori päärynät ja poista niistä siemenkodat. Halkaise sitruuna. Laita päärynät, sitruuna, viini, sokeri, vesi ja mausteet kasariin. Laita kasariin lautanen, joka estää päärynöitä nousemasta pintaan keittämisen aikana. Kiehauta, laske lämpötilaa ja hauduta noin 10 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmentyneet. Jäähdytä päärynät keitinliemessä. Viipaloi.

Vaahdota frangipanen voi ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna ja sekoita kunnes muna on yhdistynyt vaahtoon. Sekoita lopuksi mukaan jauhot ja rommi. Lämmitä uuni niin kuumaksi kuin mahdollista, vähintään 250-asteiseksi. Anna pizzakiven lämmetä korkeimmassa lämpötilassa noin 15 minuuttia. Levitä pizzapohjien päälle frangipane ja asettele viipaloidut päärynät tasaisesti neljän pizzan päälle. Siirrä pizzat kuumille pizzakiville ja paista 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullankeltaisia.

Siirrä pizzat lapion tai leveän paistinlastan avulla leikkuulaudalle tai lautasille. Viimeistele pizzat vaniljajäätelöllä ja paahdetuilla mantelilastuilla, tarjoile heti. Esikypsennä pizzataikinaa pari minuuttia, jotta frangipane leviää helpommin ja pohja  ehtii kypsyä paistamisen aikana. Tuoreita, herkänmakuisia laatupähkinöitä ja manteleita myy Helsingissä esimerkiksi Tostada. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla koko ajan sekoittaen ja jäähdytä ne ennen käyttöä.

Makean ystävä viimeistelee jälkkäripizzan omatekoisella kinuskikastikkeella. Keitä kondensoitua maitoa kolme tuntia kiehuvassa vedessä (omassa tölkissään), sekoita hyvin ja tarjoile. 

Pete Evansin sydneyläinen pizzeria on palkittu paitsi Australian myös maailman parhaasta pizzasta. Mestarin kirja opastaa klassikoiden tekemiseen ja inspiroi kokeilemaan uutta: Evansin käsissä pizza taipuu myös aamiaiseksi ja jälkiruoaksi. Pizza. Pete Evans. Murdoch Books.

Pizzataikina x 3

1.

1 pss (11 g) kuivahiivaa

5 ½ dl durumvehnäjauhoja (tipo 00)

3 dl vettä

(1 tl sokeria tai hunajaa)

(1 rkl oliiviöljyä)

1 ½ tl suolaa

vehnäjauhoja jauhottamiseen

Kuumenna pizzakivi uunissa, korkeimmassa mahdollisessa lämpötilassa, vähintään 300 asteessa (ks. vinkki). Uuni ei voi olla liian kuuma. Yhdistä kuivahiiva ja jauhot. Kaada lämmin vesi kulhoon, lisää veteen halutessasi sokeri tai hunaja sekä oliiviöljy. (Sokeri ja hunaja nopeuttavat taikinan kohoamista ja tekevät pizzan pinnasta kauniin.) Lisää jauhot vähitellen kulhoon, vaivaa 10 minuuttia yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin. Anna taikinan levätä 10 minuuttia. 

Lisää suola ja vaivaa vielä 10 minuuttia. Anna taikinan levätä uudelleen 10 minuuttia. Laita leivinpaperi uunipellille ja jauhota se huolellisesti. Levitä taikina leivinpaperin päälle. Taikina on erittäin löysää, joten käytä sen levittämiseen runsaasti jauhoja.

2.

800 g (n. 12 ½ dl) vehnäjauhoja

200 g (n. 3 dl) durumvehnäjauhoja

1 tl hienoa merisuolaa 2 tl

1 pss (11 g) kuivahiivaa

1 rkl sokeria

n. 6 ½ dl haaleaa vettä

vehnäjauhoja jauhottamiseen

oliiviöljyä voiteluun

Yhdistä jauhot, suola ja kuivahiiva. Kokoa jauhoseoksesta keko työpöydälle ja tee keskelle noin kämmenen kokoinen kolo. Sekoita sokeri haarukalla haaleaan veteen ja kaada vesi koloon. Käytä haarukkaa ja sekoita jauhoja hitaasti, pyörivin liikkein kolon reunoilta veteen. Jatka sekoittamista niin kauan, että saat kaikki jauhot mukaan.

Kun taikina alkaa olla liian kovaa haarukalla sekoitettavaksi, jauhota kätesi ja ala taputella taikinaa palloksi. Vaivaa taikinaa pyörittämällä sitä edestakaisin. Levitä taikinaa vasemmalla kädellä itseesi päin ja työnnä sitä samalla oikealla kädellä itsestäsi poispäin. Jatka työstämistä 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisa ja pehmeä. 

Jauhota taikinan pinta, peitä se kelmulla ja anna seistä vähintään 15 minuuttia huoneenlämmössä. Tämä helpottaa taikinan kaulimista ohueksi.  Jaa taikina 6–8 osaan. Kauli pizzapohjat 15–30 minuuttia ennen paistamista. Jauhota taikinapala durumvehnäjauhoilla ja kauli se jauhotetulla työtasolla noin puolen sentin paksuiseksi pyöreäksi pohjaksi. Revi pizzapohjan kokoiset palat leivinpaperia, hiero niihin öljyä, jauhota huolellisesti durumvehnäjauhoilla ja nosta pizzapohjat palojen päälle.

 

Vinkki : Jos haluat tehdä taikinan etukäteen valmiiksi, kääri se kelmuun ja pane jääkaappiin. Kauli taikina vasta kun aiot valmistaa pizzat.

3.

2 tl kuivahiivaa

1 ¼ tl sokeria

2 ½ dl haaleaa vettä

1 ¼ rkl oliiviöljyä

475 g durumvehnäjauhoja

1 ¼ tl suolaa

voita ja oliiviöljyä voiteluun

vehnäjauhoja jauhottamiseen

Liuota kuivahiiva ja sokeri haaleaan veteen pienessä kulhossa. Anna seistä lämpimässä paikassa 5 minuuttia tai kunnes hiivaseoksen pinta muuttuu vaahtomaiseksi. Sekoita joukkoon oliiviöljy. Yhdistä jauhot ja suola isossa taikinakulhossa. Sekoita hiivaseos jauhojen joukkoon käsin, kunnes ainekset ovat yhdistyneet taikinaksi. Kaada taikina työtasolle ja vaivaa sitä käsin vielä 5 minuuttia, kunnes sen rakenne on pehmeä ja elastinen.

Siirrä taikina puhtaaseen, voideltuun kulhoon. Peitä se keittiöpyyhkeellä ja anna nousta lämpimässä paikassa 45–60 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle työtasolle. Puristele taikinasta nyrkeillä ilmat pois, jaa taikina neljään osaan ja pyörittele paloista neljä sileää palloa. Siirrä ne öljytylle uunipellille ja anna levätä 15 minuuttia ennen työstämistä. 

Jauhota työtaso kevyesti ja kauli taikinapalloista neljä pizzapohjaa (halkaisija noin 15 cm, paksuus noin 3 mm). Siirrä pizzapohjat leivinpapereille, että saat siirrettyä ne myöhemmin pizzakiven päälle. Pistele pohjiin reikiä haarukalla. 

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Isän ja pojan nuijahommat
3H+K Artikkeli
Lemmenloma Hangossa
3H+K Artikkeli
Kahdeksas päivä myy asuntosi!
Blogikirjoitus
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä