Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä pääkaupunkiseudulla. Ammattitaitoisten välittäjien lisäksi meidät tunnetaan alan kovimpana digitaalisen markkinoinnin osaajana. Muista alan yrityksistä poiketen, markkinoimme aktiivisesti myynnissä olevia asuntoja asuntoportaalien ulkopuolella. Kattavan palveluvalikoimamme avulla tuomme parhaat puolet esille asunnostasi, jotta se erottuu edukseen asuntomarkkinoiden kovassa kilpailussa.

3H+K -artikkelit ovat Kahdeksas päivän julkaisemaa mielenkiintoista ja ajankohtaista sisältöä helpommasta asumisesta ja paremmasta arjesta asiakkaillemme. Jutut antavat inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Ne ottavat kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustavat vaikuttamiseen, parantavat kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistävät hyvää naapuruutta.

Toivotamme Sinulle inspiroivia lukuhetkiä!

"Muutokset ovat pääosin myönteisiä, myös niillä alueilla, jotka eivät ulotu ihan radanvarteen. Erityisesti poikittaisliikenne mullistuu.

Raidehankkeet lisäävät myös alueiden elinkaarikestävyyttä. Elinkaarikestävyys tarkoittaa alueen sopeutumista muuttuviin tarpeisiin ja säilymistä hyvänä asuinympäristönä.

Voi olla huono homma, että suora yhteys Olarista Helsingin keskustaan loppuu. En silti usko, että asuntojen hinnat laskevat siellä Länsimetron takia. Olarin ja esimerkiksi Laajasalon asuinalueiden ongelma ei ole niinkään liikenne, vaan asuntojen kunto. Olarissa vähän yli puolet ja Laajasalossa 60 prosenttia asunnoista on rakennettu 1960–80-luvuilla. Ne vaativat peruskorjausta, mikä laskee hintoja. Tuon aikakauden asuntojen osuus on Espoossa ja Helsingissä paljon pienempi, keskimäärin 30 prosenttia.

Väitän, että liikenneratkaisut Helsingin seudulla ovat parantaneet alueiden elinkaarikestävyyttä, ja ne voivat hillitä myös alueellista eriytymistä eli segregaatiota. Kun Länsimetrolla pääsee Kontulasta töihin Espoon keskukseen, Kontulan arvostus nousee. Entisten katvealueiden suosio kasvaa.

Elinkaarikestävyydestä on se hyöty, että kun alueilla asuu monenlaista väkeä, ihmiset sietävät helpommin erilaisuutta. Nyt ratojen varsista on tullut ehkä liikaa halvan asumisen keskittymiä. Parempituloiset muuttavat sieltä pois. Uusien rataväylien asuntorakentamisella olisi hyvä muuttaa tätä kehitystä. 

Raidehankkeet muokkaavat rakentamista Helsingin seudulla. Esikaupunkialueet ovat ikään kuin satelliitteja, kantakaupungin ja lähiöiden väliin on päässyt syntymään tyhjä tila. Nyt tälle alueelle on mahdollista rakentaa niin, että asukkaille tärkeä Keskuspuisto säilyy. Pääkaupunkiseudun vetovoima ja asuntojen tarjonta kasvavat varmasti, sillä tulijoita on, kunhan heillä on varaa asua täällä.” 

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Miten siivotaan kuolinpesä?
3H+K Artikkeli
Kahdeksas päivä myy asuntosi!
Blogikirjoitus
Taakse jääköön tavarakaaos
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä