Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

Mistä kirja sai alkunsa?

Neljä vuotta sitten kävelin Götan Maailma -putiikin ohi ja mietin, kuka kaupan on perustanut ja miksi. Kun yksikään lehti ei ostanut juttuideaani eläintentäyttäjästä, perustin oman Creating Helsinki -verkkosivun, jonne kokosin tarinoita pääosin luovien alojen helsinkiläisistä. Pari vuotta sitten uusiseelantilainen Melanie Dower otti yhteyttä, ja ajatus kirjasta pompahti pinnalle. Minä loin konseptin ja kuvasin, Melanie kirjoitti tekstit. Pitkä kirjantekoprosessi vaati kärsivällisyyttä, sillä teimme molemmat kirjaa ensimmäistä kertaa. 

Mistä tuntee kotikaupunkinsa?

Siellä voi rentoutua ja olla oma itsensä. Siellä tuntee olevansa turvassa, vaikka koko ajan tapahtuu jotain uutta. Helsingin ja minun välillä vallitsee yhteisistä kokemuksista syntynyt luottamus ja syvä ymmärrys. Tietyt tuoksut, kuten Vallilan kahvipaahtimo, laukaisevat yhteenkuuluvuuden tunteen. Olen iloinen, että vietin Helsingissä lapsuuteni. Silti lähdin tylsästä pikkukaupungista maailmalle ovet paukkuen vuonna 2000, kunnes vuonna 2009 Lontoossa asuessani huomasin kaipaavani takaisin. Palattuani rakastuin Helsinkiin uudelleen. 

Toimittaja Laura Friman matkusti kotikaupungistaan Turusta Forssaan ja yllättyi ankeana pidetyn pikkukaupungin sympaattisuudesta. Lue juttu tästä.

Miksi rakastat Helsinkiä?

Asun vuokralla Ullanlinnassa vanhassa jugendtalossa koirani kanssa. Enemmän kuin alueen kauneutta ja hiljaisuutta arvostan meren läheisyyttä, sitä että voin aloittaa päiväni pitkällä kävelyllä merenrannassa. Yksi lempipuuhistani on vuokrata suppilauta Kalastajatorpalta ja meloa yksin tai ystävän kanssa Kuusisaaren ja Lehtisaaren ympäri. Välillä lähden saariretkelle ilman kännykkää. 

Kun kotikaupunki alkaa tylsistyttää, sitä voi lähestyä turistina: käy niissä pikkukaupoissa, joiden ohi usein kävelet kiireisenä, hae torilta raaka-aineet viikonloppuateriaa varten tai käytä lounastunnit eri kahviloissa istuskeluun.

creatinghelsinki.com

 

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Kahdeksas päivä myy asuntosi!
Blogikirjoitus
Verosuunnittelu on jokaisen oikeus
3H+K Artikkeli
Sinustako menestyvä kiinteistönvälittäjä?
Blogikirjoitus
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä