Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

Esimerkiksi sahanpurusta tai hakkuutähteistä tehty sähkö on paljon ympäristöystävällisempää kuin sähkö, joka on tehty vesistöhuuhtoumia aiheuttavista, maasta irti revityistä kannoista. Tuulivoimalat eivät saa sijaita tärkeillä lintualueilla ja vesivoimaloiden vaikutukset vaelluskalakantoihin on minimoitava. Vasta kun kaikki ympäristövaikutukset on huomioitu, voidaan puhua aidosti ekologisesta sähköstä.

Kuluttajan ensimmäinen ekoteko on tietysti sähkönkulutuksen vähentäminen, mutta sähköä tarvitaan jokaisessa kodissa – ja usein sitä myös käytetään kellon ympäri. Siksi sähkösopimus on asukkaan tärkein ympäristöteko. Yksittäisten kotitalouksien sähkön lähteellä on huomattava merkitys. Se on vähän kuin äänestäisi vaaleissa. Jos sähkönmyyjät ja -tuottajat huomaavat trendejä seuratessaan, että ihmiset vaativat tuotannolta kestävyyttä, yhtiöt alkavat sijoittaa vaikka kalateihin. Näin kuluttajan valinnat vaikuttavat suoraan markkinoihin.

Nykypäivän kuluttajalla on hyvät mahdollisuudet hankkia ekologista sähköä, kunhan on tarkkana. Nyt nimittäin eletään viherpesun aikakautta. Sähköyhtiöt nimeävät sähkönsä mielellään vihreäksi, vaikka vihreydelle ei ole asetettu mitään kriteerejä. Ympäristömerkityn sähkön ostaja voi luottaa siihen, että se täyttää ekologisuuskriteerit ja on ilmastoystävällistä.

On myytti, että ekologinen sähkö olisi ylivoimaisen kallista. Suuryrityksille ekologinen sähkö on keskimäärin 1–2 prosenttia kalliimpaa kuin sekasähkö. Kotitalouksille ekologinen sähkö voi jopa olla sekasähköä edullisempaa. Toukokuussa Vaasan energiainstituutissa valmistui tutkimus, jonka mukaan alimmat kilpailutetut ekoenergiahinnat olivat lähes aina sekasähkön keskihintaa alhaisemmat. 

Sähkösopimus kannattaa siis kilpailuttaa, jos sitä ei ole tehnyt pitkään aikaan: ekologinen valinta tarkoittaa todennäköisesti myös pienempää sähkölaskua."

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Koko perheen kasviskeittiö
3H+K Artikkeli
Isän ja pojan nuijahommat
3H+K Artikkeli
Thaimaalainen vihreä curry
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä