Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

Persoonallisin rakennustavarakauppa

Rehevää kuusikkoa halkoo hiekkatie, jonka päässä häämöttää vanha, huolella kunnostettu puutalo. Komealla rakennuksella on rankka historia, se on toiminut aikanaan Lausteen poikakotina. Nykyään taloa asuttaa perheineen Tommi Hämäläinen, joka myös pyörittää siellä vanhan rakennustavaran puotia, Wanhan wallankumousta. Liikkeen aukioloajat ovat viitteellisiä.

”Minulla on työmatkaa tasan yhden askeleen verran”, Hämäläinen sanoo ja hörppää kahvia muumimukista, jonka on kiikuttanut puodin puolelle kotikeittiöstään. 

”Asiakkaat ovat siis tervetulleita melkein milloin vain, kunhan ilmoittavat saapumisestaan etukäteen. Viidakkorummun ansiosta meillä käy väkeä kaukaakin.”

Wanhan wallankumouksesta haetaan niin iäkkäitä lattialankkuja, harvinaisia ikkunaruutuja kuin jämeriä, maaleistaan lohkeilevia ovia, jotka saavat uuden elämän useimmiten pöytälevyinä. Hämäläisen oma intohimo on kierrätysmateriaalista valmistetut pienet kasvihuoneet, joita hän ehtii nikkaroida mittatilaustyönä muutaman kesässä. Hämäläinen rakentaa kunkin kasvihuoneen käsiinsä sattuvaa jämätavaraa hyödyntäen. Lopputulos on aina takuuvarmasti uniikki.

Wanhan wallankumous, Mustionkatu 12.
wanhanwallankumous.net.

Wanhan wallankumouksessa vanhojen ikkunoiden hinnat on raapustettu liitutauluun.

Suloisin kahvila

Nyt vaaditaan kielitaitoa: Kamala magia vai Vähä liia tuhti? Vuoden vanhan Gaggui-kahvilan leipomotuotteet on nimetty mehevällä Turun murteella. Vitriiniin pieteetillä asetellut kakut ovat toinen toistaan koukuttavampia. Asiakkaiden ykkössuosikki on kuitenkin Heaven on Örth, suklaaganachella kruunattu mutakakku. Kun kakkuun pistää haarukkansa, siivun sisältä tirskahtaa lautaselle loraus kotitekoista, hippusen suolaista kinuskikastiketta.

Tarjolla on myös silmänruokaa: Gagguin sisustus on riemastuttava ja kekseliäs. Tilan katseenvangitsijoita ovat upea, alkuperäinen ruutulattia, Be Designin kauriinpäätä muistuttava hyllykkö sekä tiskin takana työskentelevän Jossu Sinkkosen maalaama muotokuva edesmenneestä koirastaan. Retroa ja modernia skandityyliä miksaava sisustus on haalittu kirpputoreilta ja tuunattu itse.

Gaggui on oivallinen lähtöpiste sisustajan Turun-kierrokselle, sillä kaupungin somin ja inspiroivin kahvila sijaitsee aivan rautatieaseman kupeessa.

Gaggui, Humalistonkatu 15a. gaggui.com

Letkeät kollaasit myötäilevät Gaggui-kahvilaan mutkatonta tunnelmaa.

Jossu Sinkkonen hoitaa kahvilaa, kun kaksoissisko Jonna paistaa kakkuja.

Ylellisin putiikki

Kirskuvien nostureiden ja ränsistyneiden veistämöhallien keskeltä ei uskoisi löytävänsä ylellistä sisustusliikettä, mutta niin se vain on. Keskustasta Ruissaloon muuttanut Avelia istuu rouheaan telakkamiljööseen yllättävän sulavasti. 

Vanhan konepajarakennuksen yläkertaan kunnostettu 300-neliöinen tila tulvii valoa ja harmaiksi maalatut lankkulattiat natisevat herkullisesti kengän alla. Ikkunoiden takana loiskuu meri. Avelian värimaailma on hillityn vaalea mutta monipuolinen: kermanvalkoisia tyynyjä, grafiitinharmaita torkkupeittoja ja hiekansävyisiä mattoja.

”Myyn vain sellaista, mistä itse tykkään”, liikkeen omistaja Mari Håkans summaa.

Hän ei hanki putiikkiinsa mitään hiplaamatta, sillä kiva ulkonäkö ei riitä. Tuotteen täytyy myös tuntua hyvältä. Valikoimaan kuuluu niin romanttisia lasipurkkeja, Balmuirin luksuslaatuista pellavaa kuin tyylikkäitä mattojakin.Hankintoja voi puntaroida kahvin ja pullan äärellä, sillä Aveliassa toimii liikkeen aukioloaikoina sievä kahvila. Kahvien ja ostosten jälkeen voi kävellä ihastelemaan Ruissalon huviloita ja niiden ohi lipuvia ruotsinlaivoja.

Avelia, Hevoskarintie 23. avelia.fi

Avelian askeettinen väripaletti sulautuu satamamaisemaan.

Yllättävin kirpputori

Sormet alkavat syyhytä jo pitkän koulurakennuksen pihamaalla: postilaatikoita, ikkunoita, jos jonkin sortin hyllyä. Eikä innostus laannu astuessa sisään täyteen ahdettuihin huoneisiin. Mikä määrä aarteita!

Matti Myöhäsen isännöimä Eko-Matti kuuluu kaupungin persoonallisimpiin kirpputoreihin. Entisestä Särkilahden koulusta kodin löytänyt kirpputori keskittyy rakennustarvikkeiden kierrättämiseen, mutta luokkahuoneet ovat pullollaan kaikenlaista muutakin tavaraa. Yksi huoneista on omistettu valaisimille, toinen huonekaluille, kolmas keittiötarvikkeille. Vaikka ei olisikaan parhaillaan mittavamman remontin kimpussa, Eko-Matista ei voi poistua ilman kristallikippoa, marmorimorttelia tai hurmaavaa ryijyä. Vai pitäisikö pystyttää olohuoneen nurkkaan vanha mannekiininukke?

Vierailulle kannattaa varata aikaa, sillä koristeellisten valokuvakehysten ja muiden vintagelöytöjen perkaaminen vie valikoiman koosta johtuen kunnon tovin. Eko-Matti sijaitsee Hirvensalossa, syrjässä keskustasta, joten pistäytyminen sujuu parhaiten autolla. Huomaathan, että kirpputori ei ole auki viikonloppuisin.

Samalla retkellä kannattaa tehdä kieppi Hirvensalon Pyhän Henrikin ekumeenisen taidekappelin kautta. Kansainvälisissä arkkitehtuurikilpailuissa menestyneessä kappelissa riittää ihmeteltävää jo sinällään, mutta häkellyttävän mallisessa rakennuksessa järjestetään myös vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Eko-Matti, Häppiläntie 18. ekomatti.fi

Matti Myöhänen on haalinut vanhan koulun täyteen kohtuuhintaisia aarteita.

Leikkisin sisustusliike

Musteensinisen samettinojatuolin selkänojalle on viskattu pehmoinen talja. Viereiselle sohvalle pinotut Johanna Gullichsenin graafiset tyynyt houkuttelevat laiskottelemaan. Lipastorivin päällä kukkivat orkideat, sinne tänne sirotelluissa ruukuissa tuhdit kangaskukkakimput. Ydinkeskustan Sisustusliike Teatteri toimii tunnelmallisessa, vanhassa kivitalossa. Liikkeessä ei pelätä syviä värejä tai hulluttelevia kuoseja. Kodikkaan putiikin valtteihin kuuluu runsas, ilakoiva valikoima Florence Broadhurstin tapetteja ja kankaita. 

Teatteria voi perustellusti nimittää täyden palvelun sisustustaloksi. Tiloissa toimivat myös liikkeen oma verho-ompelimo, varjostinverstas ja verhoomo, jossa voi teettää vaikka lempikankaallaan verhoillun sängynpäädyn mittatilaustyönä. Teatteri tarjoaa myös sisustussuunnittelupalvelua.

Samalla kannattaa piipahtaa kivenheiton päässä sijaitsevassa Sisustuksen Koodissa, joka on kohonnut kaupungissa jo klassikon asemaan.

Sisustusliike Teatteri, Kristiinankatu 5. sisustusliiketeatteri.fi

Sisustusliike Teatteri on tapettitaivas. Puodista on mahdotonta poistua ilman kirjavaa mallipalaa.

Mukavin lukupaikka

”Kaupunkilaisten olohuone” on yliviljelty klisee, mutta Turun kaupunginkirjaston tapauksessa termi on perusteltu. Lasiovirivistön takana on päivittäin suoranaista ruuhkaa ennen aamuyhdeksää, kun asiakkaat jonottavat kaupungin moderniin mutta tunnelmalliseen pääkirjastoon.
Sen vaaleaa värimaailmaa virkistävät auringonkeltaiset nojatuoliryppäät.

Vaikuttava rakennus koostuu vanhasta kirjastotalosta ja JMKK-Arkkitehtien suunnittelemasta, vuonna 2007 valmistuneesta uudisosasta. Arkkitehtuuria, designia ja sisustusta käsittelevät teokset löytyvät vanhan puolen ykköskerroksesta, upottavan sohvaryhmän kupeesta. Sieltä löytyvät myös alan kattavat aikakauslehtihyllyt.

Kannattaa piipahtaa myös kekseliäällä lastenosastolla ja kiivetä komeat kiviportaat toiseen kerrokseen, jonka maisemaikkunoista voi ihailla kirjaston sisäpihalla laiduntavaa valtavaa rautavasikkaa. Kirkuvanoranssi lehmäteos on Miina Äkkijyrkän käsialaa. Ekskursio päättyy lukusalin kylkeen, kirjaston italialaishenkiseen kahvilaan, jossa tarjoillaan erinomaisia lounaita.

Turun pääkirjasto, Linnankatu 2. turku.fi/paakirjasto

Turun pääkirjaston suloisimmat lukunurkkaukset löytyvät rakennuksen toisesta kerroksesta.

Raikkain suunnittelutoimisto

Simppeliä, tuoretta, näkemyksellistä. Yhden naisen Muotoilutoimisto Ehee pursuilee raikkaita ideoita. 26-vuotiaalta Meeri Särkältä onnistuu niin kotien kuin julkisten tilojen sisustussuunnittelu. Kotisuunnittelussa Särkän lähestymistapa on ekologinen ja funktionaalinen, hän tahtoo karsia kodit turhasta ja pureutua käytännöllisyyteen.

”Se ei tarkoita, etteikö lopputulos voisi olla kaunis ja koreakin”, Turussa opiskellut suunnittelija muistuttaa. ”Lisäksi korostan aina sitä, että tyylikkään ei tarvitse olla kallista.”

Särkkä on myös lupaava tuotemuotoilija, jonka uusin työ on timantinmuotoinen, hollolalaisesta koivuvanerista tehty Särmä-valaisin. Tuotanto on toistaiseksi niin pienimuotoista, että valaisin viilataan valmiiksi Särkän omassa olohuoneessa. Eheen linjaan ja Särkän minimalistiseen tyyliin voi perehtyä esimerkiksi Kaskenmäessä sijaitsevassa ravintola Kaskiksessa, jonka ylistetyn sisustuksen Särkkä on suunnitellut kollegansa Jenni Jokiniemen kanssa. Trendikkään ruokalan katossa juoksevat virtaviivaiset kupariputket ja penkkejä somistavat paikallisen suunnittelijaduon, Saanan ja Ollin, Villi Pohjola -kuosilla kuorrutetut tyynyt. Tehostevärinä toimii pehmeä vaaleanvihreä. 

Samalla kannattaa testata kaupungin kehutuin ravintolatulokas. Kaskiksen ruoka on niin taivaallista, ettei sen pinnatuolista malttaisi nousta lainkaan. 

Muotoilutoimisto Ehee, Linnankatu 33. ehee.fi

Meeri Särkän suunnittelemaan Kaskis-ravintolaan on tehtävä pöytävaraus hyvissä ajoin.

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Lemmenloma Hangossa
3H+K Artikkeli
Vuosaaren Sävel havainnekuvat
Ideagalleria
Kahdeksas päivä selvisi saneerauksesta
Blogikirjoitus
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä