Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

Talkooväki pystytti tyyppitalot, joihin sodasta selvinneet tyypit muuttivat. Metsässä oli puuta ja ihmisillä rakentamisen taito. Myös sadattuhannet evakot piti asuttaa. 

60-luvulla pientilat ja satunnaiset metsätyöt eivät enää elättäneet. Ihmiset muuttivat työn perässä tehdaspaikkakunnille ja Ruotsiin. Nostokurjet siirsivät betonielementtejä, lähiöt syntyivät. Lämmin vesi tuli sisään, oli suihkut, saunavuorot ja jääkaapit. Otettiin pitkiä lainoja, ostettiin kerrostalo-osake ja luotettiin ikuisiin työpaikkoihin. Inflaatio söisi lainan ja asunnon arvo nousisi. 

80-luvulla Kekkosen aika päättyi. Vapaus koitti Suomen talouteen, mutta myös suurimpaan kauppakumppaniin, Neuvostoliittoon. Markka devalvoitiin, se kellui ja ihmiset melkein hukkuivat. Korot ampaisivat pilviin, perheitä jäi kahden asunnon loukkuun. Paljon sahalla ja vasaralla rakennettuja asuntoja jäi vasaran alle. Pohjalta noustiin, kun mykkä kansa keksi matkapuhelimen. 90-luvun kuluessa perheet löysivät pellon ja pakettitalon. Oli lattialämmitys, pieni piha, terassi ja trampoliini, jolla kaikki suomalaisen perheen 1,7 lasta onnellisesti pompahtelivat. 

Uudella vuosituhannella muutos jatkui taas. Tehtaat muuttuivat kirpputoreiksi ja taidepajoiksi, tuotanto katosi. Kemijärveltä sai kokonaisen kerrostalon helsinkiläisen kolmion hinnalla. Pelloilta palataan nyt kaupunkiin. Halutaan kaupunkiasumisen helppoutta, trampoliinit ruostuvat. Aukeavatko seuraavaksi Jäämeren reitit? Rakennetaanko rautateitä, syntyykö kaivostoimintaa, tarvitaanko suomalaista tietoa, taitoa ja logistiikkaa?

Ehkä Kemijärven kerrostalo onkin pian punavuorelaista kaksiota arvokkaampi? Se on varmaa, että uudis- ja remonttirakentamisen tulevaisuus on suurissa ikäluokissa. He syntyivät tyyppitaloihin, kasvoivat elementtitaloissa ja tulevat tarvitsemaan runsain mitoin kahvoja, kynnyksettömiä oviaukkoja, fyysistä ja teknologista apua voidakseen asua mahdollisimman pitkään kotona. 

Kirjoittaja on kirjailija, joka työstää parhaillaan teosta nimeltä Mielensäpahoittajan Suomi – 100 tavallista vuotta. Kirja sisältää sata tarinaa, yhden kullekin vuodelle.

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Isän ja pojan nuijahommat
3H+K Artikkeli
Kahdeksas päivä myy asuntosi!
Blogikirjoitus
Maalaisromanttinen sisustus
Ideagalleria
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä