Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

Huikkaa hallitukseen

Onko taloyhtiösi pihalla kaunis penger, joka kaipaa ensi kesäksi kukkapenkkiä? Talkoiden järjestämisestä päättää taloyhtiön hallitus, joten ota yhteyttä hallituksen puheenjohtajaan tai avaa suusi yhtiökokouksessa. Organisoija voi olla hallituksen jäsen tai muu aktiivinen asukas. Aktiiviselle taloyhtiölle voidaan nimetä hallituksesta myös talkoovastaava. 

Keskity yhteishenkeen

Muista, että talkoot perustuvat aina vapaaehtoisuuteen. Talkoissa ei välttämättä ole tärkeintä se mitä saadaan aikaiseksi, joten älä nipota liian kovilla tavoitteilla. Haravointi tai aidan maalaus riittää mainiosti yhteisölliseksi talkoopuuhaksi. 

Organisoi ja tiedota

Työnjakoa kannattaa miettiä jo etukäteen. Talkoovälineiden, kuten haravoiden tai jätelavan vuokraamisesta vastaa isännöitsijä. Talkoista kannattaa ilmoittaa pari viikkoa etukäteen esimerkiksi taloyhtiön ilmoitustaululla.

Yhdistele asioita

Parhaimmillaan talkoilla napataan monta kärpästä yhdellä iskulla. Samalla voi järjestää esimerkiksi taloyhtiön pelastussuunnitelman mukaisen katselmuksen, jossa käydään läpi alkusammutuskalusto, veden pääsulku ja kokoontumispaikkojen sijainti.

Jätä vaativat työt ammattilaisille

Ammattitaitoa vaativia töitä ei kannata hoitaa säästösyistä talkoilla. Myös katoille kiipeäminen ja koneiden käyttö kannattaa jättää ammattilaisille. Mahdollisten vahinkojen varalta taloyhtiöllä on oltava talkoovakuutus.

Tarjoa naposteltavaa

Hyvän mielen talkoissa huolehditaan viihtyvyydestä. Taloyhtiö voi tarjota osallistujille esimerkiksi talkookahvit, grillattavaa tai vaikka saunaillan. Tutustu talkooväkeen, sillä tuskin kukaan tuntee naapureitaan liian hyvin. 

 

Juttuun haastateltiin Marjut Joensuuta Isännöintiliitosta. Lisätietoja löydät esimerkiksi Isännöintiliiton verkkosivuilta tai taloyhtiö.net-sivuston osiosta Asuminen.

 

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Sundsbergin Solaris uudiskohde myynnissä!
Blogikirjoitus
Libanonilainen papupata
3H+K Artikkeli
Verosuunnittelu on jokaisen oikeus
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä