Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

Kuluneen vuoden aikana olen miettinyt moneen kertaan, ovatko kriteerit kuitenkaan oikeat. Kiinnitämmekö huomiota oikeisiin asioihin, kun päätämme kenelle asuntomme vuokraamme?

Asia alkoi askarruttaa minua hieman alle vuosi sitten. Palasin silloin perheineni vuoden ulkomailla asumisen jälkeen takaisin omaan kotiimme, jota olimme vuokranneet poissaoloaikanamme.

Kotiamme asuttivat akateemisesti koulutetut vanhemmat ja heidän urheilua ja kulttuuria harrastavat kouluikäiset lapsensa. Hyvien vuokralaisten kriteerit täyttyivät kirkkaasti, vaikka eivät ne meille missään vaiheessa välttämättömiä olleet. Olimme vuokranneet kotiamme aiemmin Airbnb:n kautta ja majoittaneet muun muassa kuusikymppisten ranskalaisystävysten joukon, ruotsalaisen poikaporukan sekä venäläisen naissalibandyjoukkueen, joka kerta ongelmitta. Siksi emme kantaneet huolta pidemmästäkään vuokrauksesta, vaan lähdimme matkaan luottavaisin mielin.

Oli lämmin ja aurinkoinen loppukesän ilta, kun nostimme matkalaukut vuoden poissaolon jälkeen kotimme eteiseen. Huomasimme perhoset heti. Ruskeasiipisiä koita lenteli siellä täällä, mutta kun avasimme eteisestä ulkovarastoon vievän oven, lennähti kasvoillemme valtava parvi.

Yläkerrassa odotti lisää yllätyksiä. Kylpyhuoneessa leijui voimakas virtsan haju, pöntössä oli ulostetahroja. Porrastasanteen viereiseen seinään oli ilmestynyt ammottava reikä. Sohvanpäälliset olivat muuttaneet väriä, ja olohuoneen lautalattia oli kahden neliön alueelta syvillä naarmuilla. Myös tapetteja oli revitty ja asuntoon jättämämme suuri viherkasvi hävitetty.

Tuhojen selvittäminen vuokralaisten kanssa osoittautui mahdottomaksi. Heidän mielestään jäljet olivat ”normaalia kulumaa”, eivätkä siksi heidän korvattaviaan. Takuuvuokra pelasti tilanteessa paljon, ja asunto siivottiin ja korjattiin vuokralaisten piikkiin. Tuho jäyti mieltä kuitenkin pitkään vielä korjaustöiden valmistuttua. Miten olimme arvioineet vuokralaisemme niin väärin?

En tiedä vastausta vieläkään, mutta sen tiedän, että mahdollisissa tulevissa vuokraustilanteissa kiinnitän huomiota toisenlaisiin asioihin. Niitä ovat koulutuksen ja tulotason sijaan ainakin empatiakyky, toisten huomioon ottaminen ja vastuuntunto.

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Verosuunnittelu on jokaisen oikeus
3H+K Artikkeli
Isä, tytär ja terävä veitsi
3H+K Artikkeli
Taakse jääköön tavarakaaos
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä