Kahdeksas päivä on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä pääkaupunkiseudulla. Ammattitaitoisten välittäjien lisäksi meidät tunnetaan alan kovimpana digitaalisen markkinoinnin osaajana. Muista alan yrityksistä poiketen, markkinoimme aktiivisesti myynnissä olevia asuntoja asuntoportaalien ulkopuolella. Kattavan palveluvalikoimamme avulla tuomme parhaat puolet esille asunnostasi, jotta se erottuu edukseen asuntomarkkinoiden kovassa kilpailussa.

3H+K -artikkelit ovat Kahdeksas päivän julkaisemaa mielenkiintoista ja ajankohtaista sisältöä helpommasta asumisesta ja paremmasta arjesta asiakkaillemme. Jutut antavat inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Ne ottavat kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustavat vaikuttamiseen, parantavat kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistävät hyvää naapuruutta.

Toivotamme Sinulle inspiroivia lukuhetkiä!

Satupuun siimeksessä

Astu sisään rehevästä sammalportista! Portin toisella puolella odottaa mielikuvitusta kutkuttava leikkipuisto. Näsinlinnan entiselle leikkipaikalle pari vuotta sitten valmistunut Tiitiäisen satupuisto on harvinaisen herttainen pikkukeidas, joka ammentaa Kirsi Kunnaksen klassikkoloruista. Siksi puistossa voi kiivetä muun muassa Tunteellisen siilin selkään ja moikata Jaakko Vaakko Vesirottaa.

Leikkipaikan ehdoton katseenvangitsija on kukkulan keskellä nököttävä valtava nojatuoli, jonka ympärille on siroteltu jakkaroina toimivia taikurinhattuja. Miltei yhtä upea on maahan maalattu tähtikartasto, jossa pystyy pomppimaan kumpareelta ja planeetalta toiselle. Lähtiessä voi raapustaa puiston liitutauluun puumerkkinsä tai pidemmät terveisensä.

Äidillä ja isälläkin riittää ihasteltavaa, sillä satumaailman lisäksi Tiitiäisen satupuistosta aukeavat komeat näkymät niin Särkänniemen vuoristoradalle kuin kaupungin ylle kohoavaan Näsinneulaan. Lopuksi kannattaa rullata mäki alas suloiselle Tallipihalle, jonka idyllisistä pikkupuodeista voi hamstrata mukaan tuliaissuklaata ja muita herkkuja.

Tiitiäisen satupuisto, Näsinpuisto.

Hiekkalaatikkoa reunustavat värikkäät palikat, kiipeilytelinettä galaksin kartta.

Tukevasti raiteillaan

Tampere on rautatieliikenteen solmukohta ja siksi pienen junabongarin paratiisi. Suomen toiseksi vilkkaimmalla asemalla koetaan hiljaisia hetkiä vain yön pikkutunneilla. Vaikka itse asema, koruton funkkisrakennus, ei ole lapsen silmään erityisen innostava, laitureilla voisi luuhata loputtomiin ja arvuutella, onko seuraavan junan leikkivaunun kylkeen maalattu Myyrä vai Hessu Kissala. 

Sadesäällä tai uutta perspektiiviä kaivatessa ratapihan kuhinaa voi tarkastella kaupungin uuden ylpeyden, Suomen korkeimman hotellin, näköalabaarista. Tornin 25. kerroksessa sijaitseva panoraamaravintola on tietysti nimeltään Moro. Lisäksi hotellin pihalla voi leikkiä hylätyillä ratakiskoilla. Mikäli Tampereella ollaan yön yli, junafanin vanhemmat poimivat majoituksen aseman liepeiltä. Sen läheisyydessä on kunnon kourallinen hotelleja, joiden huoneista on esteetön näkymä kutkuttavaan raidelabyrinttiin.

Tampereen rautatieasema, Rautatienkatu 25.

Junafani varaa huoneen Tampereen tuoreesta tornihotellista.

Kylässä kattien luona

Kengät pois ja käsien pesulle! Tämähän kuulostaa tutulta. Nyt ei kuitenkaan olla päiväkodissa, vaan herkuttelemassa kahdeksan toinen toistaan söpömmän kissan luona. Hygieniasta pidetään huolta, jotta kaikilla, niin ihmisillä kuin kissoilla, olisi kahvilassa kivaa.

Purnauskis on Suomen ensimmäinen kissakahvila, joka on pienen eläintenystävän täyttynyt unelma. Täällä saa paijata paikan kantakatteja vaikka tuntikaupalla. Silittelyn lisäksi kissoille saa syöttää pöydiltä löytyvistä lasipurkeista kuivanameja ja kissoja leikittää Purnauskiksen mahtavalla leluvalikoimalla. Kahvilan asukit ovat tietysti sosiaalista ja lempeää sorttia, joten viiksekästä seuraa ei tarvitse odottaa kauaa nilkkoihin kiehnäämään. Tarjoilijat kertovat mieluusti lisää kunkin pörröisen asukkaan persoonallisuudesta, he tuntevat kattisakin läpikotaisin.

Kissanhoidon lomassa kannattaa tietysti laittaa suu makeaksi. Lusikoi vaikka Jättitassun kakkumuruilla ja suklaakastikkeella kruunattu jäätelöannos ja tilaa äidille tai isälle kisucappuccino. Usko tai älä, sen pintaan on kuvioitu kissa.

Kissakahvila Purnauskis, Aaltosenkatu 31–33. Kahvilan pääsymaksu 5 €. purnauskis.fi

Kahvittelun lomassa tarjolla on myös silitysterapiaa.​

Kissakahvilan erikoisuus kisucappuccino.

Koko kaupungin yllä

Hissi kapuaa korkeuksiin, tarkalleen 26 metrin matkan. Perillä odottaa maisema vailla vertaa: piparkakkuhuviloiden kattoja, välkkyvää järvenselkää, legopalikoilta näyttäviä kerrostalotäpliä, kaupunki pienoiskoossa. Koko Tampereen kattavaa näkymää voi ihastella hermojen kestävyydestä riippuen lasin takaa tai avoimelta terassilta. Toisin kuin näkymä, tornikäynnin hinta ei päätä huimaa. Alle 4-vuotiaille vierailu on ilmainen, sitä vanhemmille lapsille se maksaa euron. Lippu reiitetään hauskalla, vanhanaikaisella vekottimella.

Piipahdus Pyynikillä kannattaa, vaikkei tornin huipulle saakka uskaltautuisikaan, sillä huikeita harjumaisemia ja jylhää mäntymetsää voi ihastella myös kahvilasta käsin. Tarjolla on monenlaista juotavaa ja muun muassa mehevää porkkanakakkua, mutta lähes jokaisen asiakkaan tilaus on identtinen: näkötornin rapsakka rengasmunkki on klassikko, jota on pakko maistaa. Tuotteen täydellinen sitko ja reilu sokerikuorrutus saavat kerrasta koukkuun. Herkkuhetken jälkeen voi pinkaista leikkimään lähimetsän salaperäisille poluille.

Pyynikin näkötorni, Näkötornintie 20. munkkikahvila.net

Pyynikin näkötorni on auki vuoden jokaisena päivänä.

Kurkistus telkien taakse

Piipaa-piipaa! Valpasta katseesi jo Poliisi-museon pihalla, sillä viereisessä rakennuksessa toimii Poliisiammattikorkeakoulu. Jo parkkipaikalla voi bongata ihan oikeita tulevia poliiseja. Jännittävä Poliisimuseo sijaitsee Hervannan lähiössä, mutta pieni koukkaus keskustasta on tekemisen arvoinen. Museo tarjoaa kattavan katsauksen suomalaisen poliisin työhön ja on aikuisellekin suorastaan pysäyttävä kokemus. Kohde sopii myös teineille. Näyttelyn sisältö on paikoittain melko rankka, mutta hurjemmat osiot on merkitty selkeästi. Matkan varrella pääsee kapuamaan mustamaijan kyytiin ja seuraamaan poliisin ajoneuvojen kehitystä puisesta ”juopporeestä” häikäiseviin moottoripyöriin, joiden selkään olisi miltei pakko päästä kiipeämään.

Avara puuhanurkka museon peräpäässä vetoaa niin taaperoihin kuin kouluikäisiinkin. Tilassa saa laittaa pystyyn oman poliisiaseman ja vetää niskaansa syvänsiniset haalarit, täyttää lelulupahakemuksen ja leikkiä liikennematolla. Mahtavan monipuolinen osasto pidentää museovisiittiä vähintään puolella tunnilla. Aivan lopuksi voi testata omia etsiväntaitojaan: viimeisenä tehtävänä on löytää karkuretkelle lähtenyt Orava Ovelainen museon uumenista. 

Poliisimuseo, Vaajakatu 2. poliisimuseo.fi

Tämän pyörän selkään olisi miltei pakko päästä kiipeämään.

Poliisimuseossa esitellään muun muassa mellakkapoliisin työnkuvaa ja välineistöä.

Aikamatka menneeseen

Millainen oli entisaikain lastenhuone? Tähän ja moneen muuhun kiinnostavaan kysymykseen vastataan Amurin työläismuseon kakarakierroksella, jota suositellaan erityisesti 5–9-vuotiaille. Toiminnallinen opastus haastaa kokeilemaan, millaista elämä oli isoisovanhempien ollessa pieniä. Kakarakierroksen lisäksi Amurissa opetellaan kesällä perinteisiä pihaleikkejä, ja sään salliessa kokeillaan komeiden puutalojen muodostamalla sisäpihalla, millaista pyykkääminen oli sata vuotta sitten. Taidokkaasti rakennetut tuokiot herättävät historian eloon.

Tunnelma säilyy museokorttelin kahvilan puolellakin. Suositun, jo aamuseitsemältä aukeavan Amurin helmen lattia natisee mummolatyyliin eikä pitsiliinojen määrässä ole pihistelty. Tarjottimelle noukitaan tietysti vanhan ajan voipullaa tai tötteröllinen kermakaramelleja. Nostalginen kahvihetki sinetöi aikamatkan menneille vuosikymmenille.

Amurin työläismuseokortteli, Satakunnankatu 49. tampere.fi/amuri

Amurin helmen kesäterassilla voi leikkiä mehuhetken lomassa.

Kulttuuria kaikille aisteille

Utuinen musiikki virittää saman tien tyyneen tunnelmaan. Narusta vedettävät meduusat uivat rytmikkäästi kohti kattoa ja pehmomeritähdet pötköttävät matolla. Halutessaan voi kiivetä katoskeinun syliin köllimään. Ei ole ollenkaan yllättävää, että lastenkulttuurikeskus Rullan työntekijät ovat todistaneet useamman koliikkivauvan ja kärttyisen taaperon itkun päättyneen kuin taikaiskusta Rullan vedenalaisen maailman syleilyssä, niin lempeän kohtumainen turkoosi nurkka on.

Zeniläisen meriseikkailun jälkeen on aika teroittaa aisteja, sillä Rulla pitää sisällään paljon muutakin. Paikallisten lasten ja taiteilijoiden töistä kootut vaihtuvat näyttelyt kutittavat mielen hereille ja hyrräämään. Rullan näyttelyissä saatetaan lampsia niin dinojen jalanjäljissä kuin astua lumoavaan pahvimaailmaan. 

Ilmaiseen keskukseen ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset ja perheet. Rullassa riemu syntyy yhdessä tekemisestä, ja siellä pääsee aina puuhaamaan myös omin käsin. Askartelupöydät pursuilevat materiaaleja ja puuhavinkkejä. Keskus sijaitsee Finlaysonin vanhassa tehdasmiljöössä, jossa riittää tekemistä koko päiväksi. Sukella Rullan jälkeen vaikka Museokeskus Vapriikin uusittuun Luonnontieteelliseen museoon (vapriikki.fi), joka on todellinen hitti sekin. 

Lastenkulttuurikeskus Rulla, Finlaysoninkuja 6. tampere.fi/rulla 

Tarkasta verkkosivut ennen visiittiä, sillä Rulla on osan kesästä suljettu.

Lastenkulttuurikeskus Rullan näyttelyt ovat paikallisten lasten käsialaa.

Nappaa suurennuslasi kouraan ja selvitä ötököiden salaisuudet.

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Taas yksi juttu onnellisuudesta
3H+K Artikkeli
Verosuunnittelu on jokaisen oikeus
3H+K Artikkeli
Kaksi huonetta ja saksofonisti
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä