Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

1 Tee aloite

Oikeus aloitteen tekemiseen taloyhtiössä on niin osakkeenomistajilla kuin vuokralaisillakin. Kirjallinen aloite toimitetaan isännöitsijälle, taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalle tai hallituksen jäsenelle. Esimerkiksi kunnossapitoon liittyvistä puutteista voi vinkata suoraan isännöitsijälle, eikä virallista aloitetta tarvita.

2 Odota hallituksen päätöstä

Taloyhtiön hallitus käsittelee aloitteet kokouksessaan yhdessä isännöitsijän kanssa. Hallitus päättää asioista, joiden kustannukset mahtuvat taloyhtiön hyväksyttyyn talousarvioon. Hankkeista, joista koituu osakkaille lisäkustannuksia esimerkiksi ylimääräisenä yhtiövastikkeena, päättää aina yhtiökokous. 

3 Ole ajoissa

Kutsu yhtiökokoukseen tulee viimeistään kaksi viikkoa aiemmin, ja sitä ennen hallituksen on ehdittävä valmistella esityslistan sisältö. Ilman hallituksen käsittelyä aloite ei päädy esityslistalle. Listalle ei tarvitse ottaa asioita, joista on jo aiemmin päätetty yhtiökokouksessa, elleivät olosuhteet ole merkittävästi muuttuneet, tai asioita, jotka eivät vaadi yhtiökokouksen päätöstä.

4 Osallistu yhtiökokoukseen

Tutustu kokouskutsuun ja pohdi kantaasi siinä esitettyihin asioihin. Yhtiökokous tekee päätöksiä vain esityslistan asioista. Listan läpikäynnin jälkeen kokouksessa saattaa jäädä aikaa keskustelulle, jolloin voi ottaa puheeksi uudenkin asian. Päätöstä siitä ei ole mahdollista tehdä, mutta asian voi kirjata seuraavan kokouksen esityslistalle. 

Vuokralaisellakin on oikeus osallistua yhtiökokoukseen, jos siellä käsitellään esimerkiksi taloyhtiön järjestyssääntöjä, yhteisten tilojen käyttöä tai muuta kaikkien huoneistojen käyttöön liittyvää. 

5 Ehdota tarvittaessa ylimääräistä kokousta

Yhtiökokous pidetään yleensä kerran tai kaksi vuodessa. Hallitus voi kutsua koolle ylimääräisen yhtiökokouksen, mutta sen voivat tehdä kirjallisesti myös osakkaat, jotka omistavat yhdessä vähintään 10 prosenttia osakkeista. 

6 Muista velvollisuutesi

Taloyhtiön osakkailla ja vuokralaisilla on velvollisuus ilmoittaa havaitsemistaan vioista hallinnoimissaan huoneistoissa. Myös puutteista yleisissä tiloissa on hyvä olla yhteydessä isännöitsijään. 

 

Asiantuntijana toimi yksikönjohtaja Pekka Vuori Realia Group Oy:stä.

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Kaksi huonetta ja saksofonisti
3H+K Artikkeli
Ovatko sijoitusmökit kehittyvä markkina
Blogikirjoitus
Asun­to Oy Van­taan Py­ry
Blogikirjoitus
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä