Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

Idea oli simppeli ja se tuli suoraan kaupunginjohtajalta. Pari vuotta sitten Pariisin pomo Anne Hidalgo kysyi pariisilaisilta itseltään, miten he muokkaisivat kotikaupungistaan entistä viihtyisämmän, turvallisemman, käytännöllisemmän, tehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän. 

Syntyi Budget Participatif eli Pariisin joukkoistamisprojekti, jossa kaupunkilaiset saavat ehdottaa netissä parannuksia kaupungille. Ehdotusten jättämisen jälkeen kaupungin työntekijätiimi karsii toteuttamiskelvottomat pois. Lopuista pariisilaiset saavat äänestää parhaat, jotka kaupunki toteuttaa kuluvan ja lähivuosien aikana. 

Viime vuonna ehdotuksia tuli kaikkiaan 5 115, joista kaupunki valitsi jatkoon yli 600 ideaa. Syyskuussa niiden toteutuksesta äänesti lähes 67 000 pariisilaista. 

Edellisvuosien voittajaehdotuksissa Pariisia parannettiin muun muassa lisäämällä kaupunkiin pyöräteitä, kävelykatuja ja viheralueita. Paikalliset voittajaideat saattoivat olla niinkin yksinkertaisia kuin lähipuiston siistiminen, penkin lisääminen tietylle kadunpätkälle tai kotikorttelin risteyksen turvallisuuden parantaminen. Graffititaiteilijat pääsivät maalaamaan teoksiaan tiettyihin ulkoseiniin, ja Sorbonnen kulmille avattiin PSL Lab -työhuone vastavalmistuneille start up -yrittäjille. 

Tämän vuoden ehdotuksissa toivotaan esimerkiksi yleisiä kiipeilyseiniä, liikenteen hidastamista sairaaloiden kohdalla ja komposteja puistoihin. Toivelistalla on myös yleisiä pyörävarastoja, ulkoilmatanssipaikkoja ja kännykänlatauspisteitä. 

Viime vuonna Budget Participatifiin irrotettiin 75 miljoonan euron budjetti, tänä vuonna 100 miljoonaa. Kaikkiaan Pariisi on investoinut projektiin noin 500 miljoonaa euroa.

Kuva: Budget Participatifin ansiosta nuorille start up -yrittäajille rakennettiin 260 neliön PSL Lab -työhuone Pariisiin.

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Kahdeksas päivä myy asuntosi!
Blogikirjoitus
Miten raiteet liikuttavat meitä?
3H+K Artikkeli
Taakse jääköön tavarakaaos
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä