Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä pääkaupunkiseudulla. Ammattitaitoisten välittäjien lisäksi meidät tunnetaan alan kovimpana digitaalisen markkinoinnin osaajana. Muista alan yrityksistä poiketen, markkinoimme aktiivisesti myynnissä olevia asuntoja asuntoportaalien ulkopuolella. Kattavan palveluvalikoimamme avulla tuomme parhaat puolet esille asunnostasi, jotta se erottuu edukseen asuntomarkkinoiden kovassa kilpailussa.

3H+K -artikkelit ovat Kahdeksas päivän julkaisemaa mielenkiintoista ja ajankohtaista sisältöä helpommasta asumisesta ja paremmasta arjesta asiakkaillemme. Jutut antavat inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Ne ottavat kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustavat vaikuttamiseen, parantavat kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistävät hyvää naapuruutta.

Toivotamme Sinulle inspiroivia lukuhetkiä!

Idea oli simppeli ja se tuli suoraan kaupunginjohtajalta. Pari vuotta sitten Pariisin pomo Anne Hidalgo kysyi pariisilaisilta itseltään, miten he muokkaisivat kotikaupungistaan entistä viihtyisämmän, turvallisemman, käytännöllisemmän, tehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän. 

Syntyi Budget Participatif eli Pariisin joukkoistamisprojekti, jossa kaupunkilaiset saavat ehdottaa netissä parannuksia kaupungille. Ehdotusten jättämisen jälkeen kaupungin työntekijätiimi karsii toteuttamiskelvottomat pois. Lopuista pariisilaiset saavat äänestää parhaat, jotka kaupunki toteuttaa kuluvan ja lähivuosien aikana. 

Viime vuonna ehdotuksia tuli kaikkiaan 5 115, joista kaupunki valitsi jatkoon yli 600 ideaa. Syyskuussa niiden toteutuksesta äänesti lähes 67 000 pariisilaista. 

Edellisvuosien voittajaehdotuksissa Pariisia parannettiin muun muassa lisäämällä kaupunkiin pyöräteitä, kävelykatuja ja viheralueita. Paikalliset voittajaideat saattoivat olla niinkin yksinkertaisia kuin lähipuiston siistiminen, penkin lisääminen tietylle kadunpätkälle tai kotikorttelin risteyksen turvallisuuden parantaminen. Graffititaiteilijat pääsivät maalaamaan teoksiaan tiettyihin ulkoseiniin, ja Sorbonnen kulmille avattiin PSL Lab -työhuone vastavalmistuneille start up -yrittäjille. 

Tämän vuoden ehdotuksissa toivotaan esimerkiksi yleisiä kiipeilyseiniä, liikenteen hidastamista sairaaloiden kohdalla ja komposteja puistoihin. Toivelistalla on myös yleisiä pyörävarastoja, ulkoilmatanssipaikkoja ja kännykänlatauspisteitä. 

Viime vuonna Budget Participatifiin irrotettiin 75 miljoonan euron budjetti, tänä vuonna 100 miljoonaa. Kaikkiaan Pariisi on investoinut projektiin noin 500 miljoonaa euroa.

Kuva: Budget Participatifin ansiosta nuorille start up -yrittäajille rakennettiin 260 neliön PSL Lab -työhuone Pariisiin.

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

3 x Pizzataikina
3H+K Artikkeli
Vietnamilainen lehtikaali-nuudelisalaatti & Nuoc cham -vinegretti
3H+K Artikkeli
Kolme huonetta ja vuoden graafikko
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä