Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

Moni sanoi, että olisi parempi pitää nuoret ja vanhat omissa lokeroissaan ja jatkaa elämää kuten ennenkin. En ollut itsekään käynyt katsomassa palvelutalossa asuvaa isoisääni kuin kerran, silloinkin lähinnä lasteni vuoksi. 

Tiesimme myös, että ihmiset haluavat asua yksiöissä. Helsingin kaupungin Tietokeskuksen mukaan yli puolet Helsingin asuntokunnista on yhden hengen talouksia, kun vielä 70-luvun alussa yksinasuvien osuus oli alle 30 prosenttia.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOASin Leena Pihlajamäen mukaan nuorten yksinasumista pidetään Suomessa eräänlaisena aikuistumisen riittinä. On näytettävä, että pärjää. Helsingissä monella nuorella ei kuitenkaan ole varaa muuttaa omilleen järjettömiksi nousseiden asumiskustannusten vuoksi.

Samaan aikaan yksinäisyydestä on tullut vanhuuteen liittyvä pakollinen riitti: tuntuu, että vanhukset joutuvat todistamaan senioriteettinsa yksinäisyydellä. Kotiin unohtunut vanhus avaa ulko-oven todennäköisesti paljon harvemmin kuin koditon nuori vaihtaa yöpaikkaa. Seuraukset voivat olla molempien kohdalla tappavat.

Muistan kuulleeni, että uteliaisuus on työelämässä ihmisen tärkein ominaisuus. Sama pätee asumiseen. Mutta sen sijaan, että kurkimme naapureiden puuhia verhonraosta, voisimme pitää verhot avoinna ja seurata luvan kanssa, mitä ympärillämme tapahtuu. Kysyä avoimen uteliaasti, että ”hei, mihin sulla on noin kiire?” 

Palvelutalokokeilumme on vielä kesken, mutta olen vakuuttunut, että asuminen eri-ikäisen kanssa kävisi hyvin uudeksi siirtymäriitiksi aikuisuuteen. Samalla voitaisiin hyväksyä vanhuus ilman yksinäisyyttä. Olkoonkin, että kokeilumme perusteella vanhukset katsovat iltaisin televisiota liian kovalla volyymilla, kun nuoret haluaisivat levätä. Kumma kyllä, yhteistäkin löytyy. Kaikki esimerkiksi haluavat hyvää naapuruutta. Avasin omat verhoni levälleen ja kysyin asukkailta suoraan, miten se toteutuu. ”Tervehtimällä ja hymyilemällä”, he vastasivat. Olin pettynyt, ei sen nyt näin yksinkertaista pitänyt olla. 

Taidankin lähteä isoisääni katsomaan. 

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Kahdeksas päivä myy asuntosi!
Blogikirjoitus
Verkot vesillä Kalasatamassa
3H+K Artikkeli
Isän ja pojan nuijahommat
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä