Kahdeksas päivä Oy on yksi kiinteistönvälitysalan suurimmista yrityksistä Suomessa ja yksi alan markkinajohtajista pääkaupunkiseudulla. Teemme vuosittain keskimäärin 2000 asuntokauppaa ja palveluksessamme on noin 100 kiinteistönvälityksen rautaista ammattilaista.

3H+K on Kahdeksas päivän julkaisema lehti asiakkailleen, jonka sisältöjä voit lukea myös verkossa. 3H+K on lehti paremmasta arjesta ja helpommasta asumisesta. Lehti antaa inspiraatiota, ajatuksia ja ideoita aktiivisille kaupunkilaisille. Se ottaa kantaa asumiseen liittyviin taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin, kannustaa vaikuttamiseen, parantaa kaupunkien yhteisöllisyyttä ja edistää hyvää naapuruutta.Jos haluat lehden kotiisi voit tilata sen helposti tästä

Helpota arkea

Laki säätää ainoastaan taloyhtiön yhtiökokouksen viestinnästä, yleistä pakotetta viestintään tilikauden aikana ei ole.Minimissään jokaisen saatavilla on kuitenkin oltava tiedot remonteista, yhteisten tilojen käytöstä sekä jätteiden lajittelusta. Arjen sujumisen kannalta muukin viestintä on tärkeää.

Valitse viestintäväline

Suhteuta viestintätapa taloyhtiön kokoon ja asuntojen hajanaisuuteen. Yhden rapun kerrostalossa digitaalinen porraskäytävänäyttö tavoittaa asukkaat hyvin. Rivitalossa tai satojen asuntojen taloyhtiössä perinteiset paperitiedotteet toimivat paremmin.

Pohdi esitystapaa

Postilaatikosta tiputettavat paperitiedotteet sopivat parhaiten iäkkäille asukkaille. Koska Suomi on kansainvälinen maa, on tiedotteissa tärkeää käyttää useampaa kieltä ja esimerkiksi kuvatunnisteita. 

Vaihda digiin

Diginäytöt ovat viime vuosina syrjäyttäneet perinteisiä ilmoitustauluja. Jotkut taloyhtiöt ovat yhdistäneet näyttöihin taloyhtiöiden asioiden lisäksi säätietoja ja julkisen liikenteen aikatauluja. Monet ovat vaihtaneet myös asukaskansiot helposti päivitettäviin sähköisiin verkkopalveluihin. 

Kevennä somella

Sosiaalisen median kanavissa on vaivatonta jakaa kevyttä tietoa, kuten kutsuja sisäpihan grilli-iltaan. Facebook- ja WhatsApp-ryhmien ainoa haitta on mahdollinen mielipaha niiden keskuudessa, joita some ei tavoita. 

Vakiinnuta tapa

Kiinteistö- ja rakennusalalla vallitsee usein vanha viestintäkulttuuri, jossa kerrotaan vain pakollinen – ja vasta pakon edessä. Jos taloyhtiön viestintä on päässyt rempalleen, ota yhteys isännöitsijään tai taloyhtiön hallitukseen.

Vältä sekamelskaa

Eniten tiedottamista vaativat toimenpiteet liittyvät yleensä korjaushankkeisiin, kuten putkiremontteihin. Viestinnällinen sekamelska on vältettävissä, kun prosessin kulusta tiedotetaan hyvissä ajoin etukäteen ja muistutetaan eri etappien aikana. 

 

Juttuun haastateltiin Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavaista. Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto ja oikeusministeriö ovat julkaisseet yleisoppaan Viestintäsuositus taloyhtiöille, josta voi hakea vinkkejä taloyhtiön sujuvaan tiedonkulkuun. taloyhtio.net/viestintasuositus

Tätä katsoneet katsoivat myös näitä

Sinustako menestyvä kiinteistönvälittäjä?
Blogikirjoitus
Kahdeksas päivä myy asuntosi!
Blogikirjoitus
Isän ja pojan nuijahommat
3H+K Artikkeli
Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Autamme Sinua mielellämme.

Ota yhteyttä